Totul va fi clar

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. (Romani 8:28)

Lisa, fiica noastră, aștepta nerăbdătoare venirea pe lume a primului ei copil, dar, când sarcina s-a terminat brusc printr-un avort spontan, ea a fost devastată. Totuși, doctorul care o supraveghea a observat că tiroida părea puțin mărită și i-a sugerat să facă un control. Așa a și făcut. Acea creștere în volum era din cauza unui cancer care se răspândise și la câțiva noduli limfatici. Dacă nu ar fi mers la doctorul care a tratat-o în urma avortului spontan, și nu ar fi descoperit tiroida mărită, poate că lucrurile ar fi stat diferit. Asta se întâmpla cu câțiva ani în urmă. Acum, perfect sănătoasă și cu patru copii, ea știe că ceva rău chiar a lucrat pentru binele ei.

Soțul meu, pastor, a primit chemarea de a păstori un district din sudul statului Louisiana. Fiind foarte ocupați cu tot ce ține de mutarea la mare distanță, nu prea am urmărit știrile. Așa că am pornit spre Slidell, Louisiana, într-o duminică, pentru a căuta o casă și am ajuns exact la timp pentru a vedea orașul pregătindu-se pentru Uraganul Andrew. La început am fost foarte supărați de această întârziere, dar, în timp ce orașul se pregătea pentru uragan, am avut timp să mergem pe străzile din Slidell. Am găsit o casă de vânzare, care era situată puțin mai sus, departe de curenți și aproape de biserică.

După ce a trecut uraganul, am cumpărat casa. Câțiva ani mai târziu, în Slidell a plouat foarte mult timp de două zile. Mare parte a orașului a fost inundat și, deși am fost și noi înconjurați de apă, casa noastră a rămas în siguranță. Dacă Uraganul Andrew nu ne-ar fi acordat timpul necesar să mergem pe străzile orașului și să descoperim „ceva mai înalt”, poate și și casa noastră ar fi fost inundată. Privim înapoi spre acea situație în care Dumnezeu a transformat ceva rău într-o binecuvântare pentru noi.

Relatarea mea biblică preferată este despre Iosif, în Vechiul Testament. În ciuda marii suferințe și a greutăților cauzate de frații lui (Geneza 37–45), Iosif a reușit totuși să le spună: „Căci ca să vă scap viața m-a trimis Dumnezeu înaintea voastră” (Geneza 45:5). Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar un imn vechi spune: „Someday He’ll make it plain to me” (Lida S. Leech, „Someday He’ll make it plain to me”, 1911. „Într-o zi, El îmi va explica totul”, n.t.). Aștept cu nerăbdare acea zi.

Sharon Oster


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.