Blocată în noroi

Tu faci să țâșnească izvoarele în văi, și ele curg printre munți. (Psalmii 104:10)

Una dintre escapadele mele preferate vara este o excursie cu camera de la roată pe râu, împreună cu câteva surori de la biserică. Găsim o casă pe care o închiriem pentru câteva zile, ne planificăm mesele și ne luăm camerele cu noi. Apoi urmează distracția la soare, pe râu. Râul este condus de curenți de apă care, cu siguranță, ne vor purta și pe noi. Totuși, uneori trebuie să mai și vâslim pentru a ne feri de crengi și alte bețe care ies din apă. Alteori, vântul este puternic.

Într-un an am descoperit că era mult mai ușor să mă ridic de pe cameră și să umblu decât să negociez cu crengile și cu tufișurile. Așa că, din acel moment, întotdeauna am preferat să merg prin locurile mai dificile decât să mă las purtată de râu. Ocazional poate mai luam pe cineva și îl trăgeam după mine. Uneori formam un tren și ne deplasam cu rapiditate pe râu. Alteori mă împiedicam de un buștean sau de niște pietre, dar, în general, nu mă deranjează să umblu și, în plus, fac exercițiu fizic! Totuși, există posibile „capcane” când pășești pe fundul râului. Am dat de iarbă groasă, noroioasă și de buruieni mâloase care mi se prindeau de picioare și mă blocau. Noroiul mă putea facă să cad în apă. Îmi simțeam pantofii de apă că alunecau când mă afundam în noroiul mâlos de sub buruieni. Noroiul acesta mă trage în jos, deși curentul vrea să mă ducă mai departe.

Acest lucru m-a făcut să mă gândesc la modul în care vrăjmașul sufletelor vrea și el să ne prindă în capcană, să ne tragă în jos cu el, în situația în care el ne poate îneca cu ispite și păcat. El vrea să nu mai avem picioarele ancorate în Isus și să ne blocăm în noroi. Dar există ceva mai puternic decât legăturile lui spirituale! Puternica apă vie a vieții trăite în Hristos ne va înălța deasupra ispitelor vrăjmașului și ne va purta pe curenții limpezi și curați ai adevărului și ai puterii pe care le găsim în Cuvântul lui Dumnezeu.

Râul creează bule, torente, curăță și elimină impuritățile. Apa curată de izvor potolește setea celui obosit și ispitit. Dumnezeu așază izvoare și râuri spirituale în locurile potrivite și la momentul potrivit în viața noastră, din motivele potrivite. Isus a spus că cei care cred în El și se bizuie pe El vor simți – izvorând din inimile lor – „izvoare de apă vie” (Ioan 7:38)!

Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu. Lasă curenții să te poarte și să te țină departe de mocirlă.

Cyndi Woods


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.