O femeie distinsă

Dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. (Proverbele 31:30)

Pășește cu eleganță în încăpere purtând cea mai nouă rochie de designer adusă de la Paris – sau poate era de la New York? Nu sunt sigură. Părul ei era coafat impecabil și diamantele de la gât străluceau sub candelabrul sclipitor. Parfumul ei impregnează aerul pe care-l lasă în urma ei. Cu siguranță că era cel mai scump parfum pe care îl putea folosi o femeie! Privește la manichiura ei perfectă și cu câtă atenție i-a fost făcut machiajul. Într-adevăr, ea cu siguranță se distinge dintre celelalte femei adunate în acea încăpere. Fără îndoială proiectează imaginea de femeie bogată, frumoasă, unică – cu puțin mai presus decât restul! „Este de viță nobilă?” întreabă cineva. „Cu siguranță că nu este una dintre noi!”

Altcineva a șoptit aproape tăcut: „Cu siguranță este o femeie distinsă.”

Când te gândești la o femeie distinsă, ce imagine ți se conturează în minte? Nu o femeie care duce o găleată și un mop. Nici vreo femeie cu trei sau patru copii după ea. Nici măcar femeia care trudește într-o fabrică, care lucrează la o linie de producție, o îngrijitoare personală, o asistentă medicală sau o doctoriță. Ar fi o femeie care lucrează la birou, o profesoară sau o avocată? Nu, probabil niciuna dintre acestea. În experiența noastră colectivă, imaginea de femeie distinsă probabil este atribuită cuiva care trece dincolo de realitatea noastră.

Totuși, adevăratele femei distinse sunt adesea trecute cu vederea de societate. De multe ori ele rămân undeva în fundal, nedorind să atragă atenția asupra lor sau asupra a ceea ce fac. Prea adesea, ele subestimează impactul pe care îl au asupra vieții celorlalți și asupra membrilor comunității lor. Multe dintre voi sunteți familiarizate cu programul de la o rețea de televiziune importantă care scoate în evidență, onorează și răsplătește cu sume mari organizațiile caritabile și proiectele celor considerați a fi eroi. Aceștia sunt nominalizați pentru a fi recunoscuți de presa națională. Spune-mi, care dintre noi nu și-ar dori să fie recunoscută și onorată?

Totuși, ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate. Ia-ți câteva momente pentru a reciti și a medita la aceste cuvinte care să îți reamintească cât de valoroși suntem în ochii lui Dumnezeu.

Dragi surori, observați diferitele feluri în care Dumnezeu vă consideră, pe fiecare dintre voi, o femeie distinsă!

Avis Mae Rodney


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.