Pacea lui Hristos

Du-te în pace, și Dumnezeul lui Israel să asculte rugăciunea pe care I-ai făcut-o! (1 Samuel 1:17)

Ana era tristă, chiar în suferință. Într-o vreme în care valoarea femeilor era dată de numărul de copii pe care li-l ofereau bărbaților lor, ea era stearpă. Pentru societate, ea nu însemna nimic. În ciuda dragostei sincere a soțului ei față de ea, Ana nu era fericită, nu se simțea completă și aproape că simțea că era pedepsită. Ce povară grea purta! Pentru ca situația să fie și mai rea, soțul ei, Elcana, avea o a doua soție, Penina, care i-a născut mai mulți copii.

În fiecare an, Elcana își ducea familia la templu pentru a se închina Domnului și împreună aduceau jertfe. Penina întotdeauna își ducea și copiii, debordând de bucurie pentru binecuvântarea de a fi mamă. Ana o privea cu tristețe. Din cauza neliniștii ei, Ana nu mânca și adesea plângea. Voia să fie mamă, dar faptul că nu avea copii nu era sub controlul ei.

Într-un an când familia a mers din nou la templu pentru închinare, Ana a îngenuncheat înaintea lui Dumnezeu. Jertfa ei a fost diferită de ce aducea de obicei – de această dată a pus la picioarele Celui Preaînalt inima ei rănită. Ea s-a rugat cum nu a mai făcut-o niciodată înainte, și-a simțit slăbiciunea și nimicnicia în fața necazului ei. Acolo, în liniștea templului, ea a căutat adăpost pentru sufletul ei împovărat. Manifestarea intensă a durerii prelungite, însoțită de rugăciune, a atras atenția unui preot, Eli. El a presupus că ea era beată și a mustrat-o aspru. Când Ana i-a explicat motivele tristeții ei, Eli numaidecât și-a dat seama că greșise. Ea nu era o femeie vulgară, ci mai degrabă o fiică în căutare de alinare în brațele Tatălui ei. Eli a rostit o binecuvântare asupra ei. Ana s-a ridicat fiind o femeie diferită. Acum strălucea, era calmă și încrezătoare.

Anul următor, Ana nu a mers împreună cu familia la templu. În schimb, ea a rămas acasă pentru a-și îngriji nou-născutul – Samuel, fiul ei și răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile ei. În inima ei domnea pacea care acoperea toate bucățile sparte.

Pacea pe care o oferă Hristos aduce iertare, iubire și speranță. Ne aduce asigurarea prezenței Sale în mijlocul luptelor noastre. Ne amintim de harul și mila lui Dumnezeu demonstrate prin jertfa lui Isus pe cruce pentru a ne răscumpăra – și pentru a fi speranța noastră în orice situație. Aceeași pace pe care a simțit-o Ana ne face și nouă poverile mai ușor de purtat.

Sueli da Silva Pereira


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.