Binecuvântări nevăzute

Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

În casa noastră s-a petrecut de mai multe ori o anumită situație și, de fiecare dată când apare iar, repet Psalmii 34:7 și Îi mulțumesc lui Dumnezeu și Îl laud pentru că ne-a protejat de rău și de pericole.

Soțul meu se întoarce de la muncă seara târziu și întotdeauna încuie ușa de la garaj și ușa care dă în casă. Dar, într-o zi, în timp ce mă pregăteam să plec la serviciu, am deschis ușa care dă spre garaj și am văzut ușa garajului larg deschisă. Mi-am dat seama îngrozită că fusese deschisă toată noaptea. Oricine ar fi putut intra în garaj – și în casa noastră – să fure. De fapt, ar fi putut să ne facă rău în somn. Și mai rău este că nu avem niciun sistem de alarmă și nici câine de pază.

Într-o altă zi, fiul meu a fost cel care a venit acasă târziu și a uitat și el ușa garajului deschisă, în noaptea aceea. A doua zi, când am deschis ușa casei să plec la lucru, am văzut că ușa de la garaj fusese din nou lăsată deschisă toată noaptea. Îngerii ne protejaseră încă o dată!

Am auzit odată un predicator zicând că ar trebui să ne aducem aminte mereu să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru binecuvântările Sale – nu doar pentru cele de care suntem conștienți, ci și pentru toate binecuvântările nevăzute de care nu am știut. De atunci, mi-am amintit întotdeauna să Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru grija, protecția și iubirea Lui și pentru toate binecuvântările văzute și nevăzute pentru mine și pentru familia mea.

Au existat momente, în timp ce conduceam, când oamenii mi-au tăiat calea fără să se asigure. Alții s-au apropiat la o distanță periculoasă, în timp ce depășeau o altă mașină. Dumnezeul nostru este atât de iubitor și de îndurător, încât Se îngrijește de noi chiar și în astfel de situații-limită, care ne pun viața în pericol.

Încerc să îmi amintesc să Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate – chiar și pentru utilitățile care funcționează cum trebuie în casa mea, care sunt o mare binecuvântare. Cât de mult Îi pasă de noi!

Îmi amintesc cum Dumnezeu i-a binecuvântat pe copiii lui Israel când aceștia au călătorit patruzeci de ani prin pustiu. Hainele lor nu s-au uzat și Dumnezeu le-a oferit apă și hrană în moduri miraculoase.

Același Dumnezeu are încă grijă de fiecare dintre noi, dacă ne încredem în El și Îl ascultăm!

Stella Thomas


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.