În siguranță în mâna Sa – partea 1

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

Încă mi-o amintesc pe mama spunându-mi: „Ai fost salvată cu un motiv; Dumnezeu are un plan pentru tine.” Aveam doisprezece ani, în acea zi de toamnă, în octombrie, când biserica noastră a mers într-o excursie la lac. Eu și cea mai bună prietenă a mea, Bonnie, ne simțeam atât de norocoase să prindem ultima plimbare cu barca din ziua aceea.

Șoferul mergea cu viteză maximă, când barca noastră cu motor s-a ciocnit de o altă barcă. Accidentul a fost atât de puternic, încât toți am fost aruncați în apă. În timp ce supraviețuitorii erau salvați, eu eram singura care lipsea. Familia mea s-a rugat cu teamă pentru o minune, timp de o oră de căutări fără succes.

În timpul impactului, fusesem aruncată în partea din față a bărcii, atunci când aceasta zburase în aer și se răsturnase. Pentru că suferisem o contuzie, mi-a luat o vreme să îmi dau seama unde mă aflam. M-am trezit neavând prea mult spațiu în care să mă mișc și numai cu destul spațiu cât să îmi țin capul deasupra apei. Printr-o minune, ajunsesem într-un mic gol de aer. Blocată în frig și întuneric, nu puteam să mă mișc pentru a ieși de sub barcă. Eu îmi amintesc că am țipat, dar nu știu dacă sunetele chiar mi-au ieșit pe gură.

Apusul soarelui a făcut căutarea și mai dificilă. Echipa de căutare era gata să tragă barca la țărm. Puteam auzi vocile oamenilor și sunetele unor lucruri care loveau barca. S-a întâmplat ca un salvamar aflat în timpul liber să fie la lac în ziua aceea. El a putut să aducă repede o altă barcă pentru a ajuta la ridicarea bărcii noastre suficient de mult ca oamenii să îmi vadă părul lung plutind în apă. Am fost adusă la țărm în siguranță având – în mod miraculos – doar câteva răni relativ minore.

Anii au trecut și viața a mers înainte. Doar după ce am devenit mamă am înțeles de ce viața mi-a fost cruțată în ziua aceea. Eu și soțul meu am fost binecuvântați cu trei copii minunați. Cred că am fost salvată pentru a fi mama lor. Dumnezeu a avut un plan și m-a ținut în siguranță în mâna Lui pentru a putea fi parte din viețile lor. Mă rog în fiecare zi să îmi împlinesc scopul și ei să binecuvânteze, la rândul lor, viața altora.

Myrna Medlock


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.