Cărămida stricată

Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? (Romani 8:31)

Ai fost vreodată pe un șantier de construcții? Constructorii folosesc cărămizi întregi și adeseori le aruncă deoparte pe cele sparte. În mod paradoxal, la un moment dat încep să caute aceleași cărămizi stricate pe care mai înainte le-au dat deoparte, pentru a umple golurile din zid, astfel încât să își termine lucrarea.

Da, într-un fel sau altul, unii dintre noi au fost etichetați drept „cărămidă stricată”. Mulți dintre noi au fost ignorați, dați la o parte și considerați ca neavând nicio valoare pentru lume, ca nefiind potriviți nici măcar pentru a-I sluji lui Dumnezeu. Motivele (care de multe ori nu pot fi controlate) din spatele etichetei de „cărămidă stricată” sunt diferite: unii nu pot vorbi fluent sau nu și-au terminat școala, altora le ia prea mult să se căsătorească, alții nu își cresc copiii cum trebuie, au o înfățișare care nu se „ridică” la standardele altcuiva sau nu au reușit să dobândească o poziție influentă în societate.

În Romani 8:31, Pavel ne oferă această încurajare: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” Cu siguranță, Dumnezeu a folosit în trecut femei etichetate drept „cărămizi stricate” și va continua să folosească femei cu inimi supuse, dedicate pentru gloria Sa, indiferent de slăbiciunile sau de trecutul lor.

Gândește-te la următoarele istorii de viață: Rahav a venit la Dumnezeu din mizeria imoralității (Iosua 2:1-13). Ana, la început infertilă, a ajuns să devină personificarea sacrificiului unei mame (1 Samuel 1:21-28). Estera, orfana, și-a salvat neamul (Estera 2:5-7; și capitolele 4-8). Maria cea săracă a devenit mama pământească a lui Hristos (Luca 1:26-38). Maria Magdalena, femeia care a fost posedată de șapte demoni (Marcu 16:9 și Luca 8:2), a fost prima care a anunțat învierea Mântuitorului (Ioan 20:11-18).

Draga mea soră, dă-mi voie să te asigur că se apropie ziua când unii oameni vor căuta cu disperare „cărămizi stricate”, cu ajutorul cărora să umple golurile din înțelegerea lor cu privire la Dumnezeu. Una dintre acele cărămizi stricate ești tu! Oricât de slabă ai fi și oricât de multe defecte ai avea, Dumnezeu vrea să te folosească. Tu ești un rezultat al harului. Duhul Sfânt te va întări, în slăbiciunea ta, pentru a umple golurile din viața altcuiva, spre slava lui Dumnezeu.

Așa că „bucuraţi-vă întotdeauna. Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5:16-18).

Olivia Kwanboka Akodeh


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.