Cum este credința ta?

Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd. (Evrei 11:1)

Era o zi călduroasă de primăvară, când ne-am întâlnit cu fiul nostru și cu familia lui la Monticello, fosta casă a lui Thomas Jefferson. Ei erau într-o excursie cu cortul și au hotărât să includă și puțină istorie, la sfârșitul călătoriei lor. Ghidul nostru, foarte bine informat, ne-a dus peste tot, chiar și în casă, explicând cum era viața la Monticello în urmă cu mulți ani. Nepoatele noastre, Amelia, de unsprezece ani, și Juliana, de treisprezece ani, păreau interesate. Dar pentru a se asigura că aceasta era o activitate educativă, nora noastră, Madelin, ocazional punea întrebări despre ceea ce tocmai aflaseră. Răspunsurile corecte erau răsplătite cu bani pe care îi puteau cheltui la magazinul de cadouri.

După tur, au fost entuziasmate să meargă la magazinul de cadouri.

Aveau bani de cheltuit! Magazinul de cadouri era foarte mare, cu multe lucruri interesante, pentru aproape orice vârstă. După ce fetele și-au făcut cumpărăturile, am plecat cu toții. Deja conduceam de aproape zece minute când Amelia a strigat dintr-odată: „O, nu! Mi-am uitat iPod-ul undeva!” Mult timp economisise bănuți pentru a-l cumpăra și acum îl pierduse!

„Probabil că l-ai lăsat în magazinul pentru cadouri”, a spus Madelin. Așa că neam întors. Când am ajuns înapoi la magazin, ne rugam să putem găsi iPod-ul. „Eu și Amelia vom merge să îl căutăm. Ceilalți rămâneți în mașină și vă rugați”, a spus Madelin. După o perioadă, care a părut foarte lungă, s-au întors, dar fețele lor nu erau vesele. „Nu l-am găsit”, a spus Madelin. „Am căutat peste tot și am verificat și la obiecte pierdute, sperând că cineva l-a înapoiat. Dar nu a venit nimeni.”

„Dar cineva îl va înapoia, știu eu!” Amelia era sigură că Isus avea să răspundă rugăciunii ei. O săptămână mai târziu, Madelin a sunat din nou la magazinul de cadouri. Nimeni nu găsise iPod-ul. Luni la rând a sunat ocazional, dar fără succes. Amelia nu și-a pierdut niciodată speranța.

Într-o dimineață, după patru luni, Madelin a fost sunată de cineva de la magazinul de cadouri. „Am găsit iPod-ul fiicei dumneavoastră. Stătea pe biroul cuiva. Persoana nu știe cum a ajuns iPod-ul acolo. Îl vom trimite prin poștă cât de repede.” Dar Amelia știa cum ajunsese acolo. Niciodată nu încetase să se roage.

Atunci când ai nevoie de un răspuns la rugăciune, așteaptă răspunsul Domnului, la fel ca Amelia!

Dalores Broome Winget


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.