Moașele evreice

Dar moașele s-au temut de Dumnezeu și n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului, ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. (…) Dumnezeu a făcut bine moașelor și poporul s-a înmulțit și a ajuns foarte mare la număr. Pentru că moașele se temuseră de Dumnezeu, Dumnezeu le-a făcut case. (Exodul 1:17,20,21)

Moașele (despre care citim în Exodul 1) cu siguranță că au fost femei evreice, deoarece se temeau de Dumnezeu. De asemenea, numele lor erau evreiești: Șifra, care înseamnă frumusețe, și Pua, care înseamnă splendoare.

Faraonul Egiptului dorea să țină sub control înmulțirea evreilor și a recurs la un plan de a ucide toți bebelușii de parte bărbătească. Totuși, când faraonul le-a poruncit moașelor să omoare băieți nou-născuți ai evreilor, el nu s-a adresat femeilor potrivite.

Sarcina moașelor era să își respecte angajamentul de a ajuta la nașterea copiilor, nu să îi omoare. Ele se temeau de Dumnezeu mai mult decât se temeau de tiranul împărat.

Aceste femei au dat dovadă de mult curaj și de dragoste pentru Dumnezeu prin faptul că și-au riscat viața, nesocotind porunca faraonului. Ele știau că teama de oameni te face victimă a circumstanțelor, dar teama de Dumnezeu aduce odihnă și pace chiar în fața pericolului de moarte.

Datorită credinței lor în Dumnezeu, femeile au avut curajul să ia poziție și să facă ceea ce știau că era bine. În această situație, ele știau că era potrivit să nu asculte de autoritatea civilă.

Dumnezeu nu ne cere să ne supunem celor cu autoritate atunci când ordinele lor implică neascultare față de El sau față de Cuvântul Său. Trebuie să facem un pas îndrăzneț spre ceea ce este bine. Ori de câte ori ni se cere să nu ascultăm de porunca lui Dumnezeu, noi trebuie să ascultăm mai degrabă de Dumnezeu decât de om (Faptele 5:29). Asta au spus Petru și apostolii când li s-a poruncit să nu Îl mai predice pe Isus.

Datorită curajului și credincioșiei lor, Dumnezeu le-a răsplătit pe moașele evreice dându-le familii și prosperitate. Ignorând porunca nemiloasă a faraonului, aceste două femei au ajutat la formarea de familii în Israel și la dezvoltarea națiunii iudaice, care era poporul ales al lui Dumnezeu.

Agness Kamanga


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.