Milă față de cine nu te așteptai

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde! (Isaia 65:24)

În decursul câtorva ani, mi-am pierdut auzul la o ureche. Știam că un aparat auditiv m-ar ajuta, dar m-am convins singură că nu era o necesitate. În plus, spuneam eu, m-ar face să par bătrână. Totuși, atunci când auzul mi s-a înrăutățit atât de mult, încât a început să îmi afecteze munca, în cele din urmă a trebuit să recunosc faptul că problema nu avea să dispară. Foarte bulversată, mi-am înghițit mândria și mi-am cumpărat un aparat auditiv, o investiție de 2 600 de dolari.

Cam la șase luni după ce mi-am cumpărat aparatul auditiv, am suferit o intervenție chirurgicală urmată de patru săptămâni de convalescență. Cât stăteam pe acasă nu purtam aparatul auditiv, dar ocazional, când mai ieșeam, îl purtam. Într-o zi de marți a trebuit să rezolv o problemă și mi-am pus aparatul auditiv la ureche. Următoarele două zile am stat acasă și nu l-am mai purtat. Joi, când udam plantele de pe verandă, din întâmplare am privit în jos. Spre surprinderea mea, la picioarele mele era aparatul auditiv! Când mi-am dat seama că aparatul îmi căzuse din ureche marți, în timp ce udam exact aceleași plante, am realizat numaidecât că nu era o coincidență faptul că privisem în jos chiar în acel loc. Știam că privirea îmi fusese îndreptată într-acolo de către un înger.

Ce experiență minunată, plină de smerenie, să știu că Dumnezeu mă iubea suficient de mult, încât să răspundă la strigătul meu după ajutor chiar înainte ca eu să îmi fi dat seama că pierdusem aparatul auditiv!

Sincronizarea lui Dumnezeu nu a fost nici ea o coincidență. Ziua următoare aveam o programare la cabinetul medical, pentru a mi se ajusta aparatul auditiv. În mintea mea deja îmi imaginam ce s-ar fi întâmplat dacă vineri dimineața deschideam cutia aparatului auditiv înainte de a ieși din casă și descopeream că era goală. Aș fi întors casa cu susul în jos și nu l-aș fi găsit. Nu m-aș fi gândit să mă uit pe verandă și probabil că nu l-aș mai fi găsit niciodată, dacă mă gândesc la toate veverițele care ne vizitează veranda. Din cauza cheltuielilor medicale cu operația, nu mi-aș mai fi permis să cumpăr un alt aparat auditiv o lungă bucată de vreme.

Îl laud pe Dumnezeu pentru compasiunea Sa plină de bunătate, în acele momente în care noi nici măcar nu ne dăm seama că avem probleme. Doar în cer vom ști de câte ori El ne-a binecuvântat cu mila Sa și noi nici măcar nu am știut.

Carla Baker


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.