Călătoria credinței

David a zis filisteanului: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliță și cu pavăză, iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oștirilor, în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel, pe care ai ocărât-o.” (1 Samuel 17:45)

David, pe care Biblia îl descrie mai întâi ca un băiețandru, cel mai mic dintre copiii lui Isai, a fost trimis în tabăra armatei israelite ca să ducă hrană pentru frații lui. Ei luptau împotriva filistenilor. Ajuns în tabără, David a aflat despre filisteanul foarte înalt și puternic, bine cunoscut sub numele de Goliat, împotriva căruia israeliților le era teamă să lupte. Atunci, David s-a oferit să lupte el împotriva uriașului, în ciuda faptului că ceilalți îl considerau prea tânăr.

Când israeliții i-au refuzat oferta, David a spus: „Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului și din laba ursului, mă va izbăvi și din mâna acestui filistean” (1 Samuel 17:37). Atunci, împăratul israeliților i-a spus lui David că putea să îl provoace pe uriaș la luptă și i-a urat: „Domnul să fie cu tine!”

Iacov 5:17,18 spune: „Ilie era un om supus acelorași slăbiciuni ca și noi; și s-a rugat cu stăruință să nu plouă, și n-a plouat deloc în țară trei ani și șase luni. Apoi s-a rugat din nou, și cerul a dat ploaie, și pământul și-a dat rodul.”

Imaginați-vă!

Prin puterea infinită a lui Dumnezeu, nouă nu ar trebui să ne fie teamă niciodată de nicio provocare cu care ne confruntăm în viață.

Domnul ne va scăpa din toate problemele. El ne va scăpa de Diavolul, al cărui scop este să distrugă și să ucidă. Putem face acest lucru doar atunci când credința noastră în Dumnezeu este puternică, la fel cum a fost credința lui David și a lui Ilie. David a avut multă credință în Dumnezeu. Lui nu i-a fost teamă niciodată de nimic, căci el știa că Domnul avea să îl scape întotdeauna de vrăjmași. Tânărul acesta L-a pus pe Dumnezeu pe primul loc în viața lui.

Să fim și noi soldați credincioși în armata lui Dumnezeu. Deși trăim pe o planetă plină de păcat, de ispite și de provocări, Domnul oștirilor este întotdeauna de partea noastră. „Filisteanul” de care ne temem astăzi (adică Diavolul) nu are dreptul să ne câștige inima. Putem alege să credem Biblia sfântă și să facem voia lui Dumnezeu, păzind poruncile Sale.

Celia Gomani


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.