Chemată pentru a da mărturie

Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău. (Isaia 62:3)

Billy Graham, îndrăgitul predicator și evanghelist, a trecut la odihnă în 2018. Trecerea sa în neființă mi-a trezit o amintire.

Într-o ocazie, stăteam într-un aeroport și așteptam îmbarcarea în avion. În jurul meu erau scene obișnuite: oameni care mâncau, dormeau, citeau, orice ca timpul să treacă. Vedeam părinți care alergau după copiii lor care se plictisiseră. Pasagerii se înghesuiau pe lângă bagajele lor. Faptul că m-am uitat la ceilalți a făcut ca timpul să treacă mai repede, așa că, fără să acord mare atenție, am observat că o doamnă înaltă, cu păr argintiu, s-a ridicat de pe scaun și a început să traverseze sala. Silueta ei grațioasă și oarecum familiară mi-a atras atenția. Era îmbrăcată simplu, dar frumos, cu o eșarfă colorată peste umeri. Trăsăturile ei uimitoare cereau o studiere mai atentă.

Am privit-o în timp ce ne-am aliniat pentru îmbarcare. Ea nu s-a împins pentru a ajunge mai în față și nu părea să fie foarte preocupată să intre în rând. Deja îmi făcusem o idee cine ar putea fi, dar, pentru că nu eram foarte sigură, nu am spus nimic. Întâmplarea a făcut ca în avion să fim așezate una în dreptul celeilalte, de o parte și de cealaltă a culoarului! Pregătindu-mă pentru decolare, mi-am scos o revistă cu jocuri Sudoku, dar, spre surprinderea mea, nu mi-am găsit creionul. Când a venit stewardesa pentru ultima verificare, am întrebat-o dacă nu cumva avea un creion. Auzind cererea mea, doamna „misterioasă” mi-a oferit degrabă un creion. De îndată ce i-am auzit glasul, suspiciunea mi s-a confirmat. Era Anne Graham Lotz, fiica lui Billy Graham!

Am conversat preț de câteva minute. Anne se întorcea în Carolina după o întâlnire la sfârșit de săptămână la care fusese vorbitoare. Blândețea din vocea ei o caracteriza foarte bine. Mi-a vorbit cu gingășie despre tatăl ei în vârstă. Era foarte clar că între ei exista o relație de dragoste și de respect. Mi-am amintit că tatăl ei spusese odată că Anne era cea mai bună predicatoare din familie, o afirmație surprinzătoare, din moment ce toți copiii lui sunt vorbitori foarte înzestrați. În același an, 2018, ascultând-o pe Anne elogiindu-și tatăl, am simțit foarte clar că Dumnezeu o folosea ca să fie un martor pentru El.

Femeile creștine pot și ar trebui să fie ambasadoare ale lui Hristos. Noi avem privilegiul de a fi exemple pentru bine într-o lume stricată. Putem fi blânde și pline de compasiune, emanând iubire și îmbrăcate cu o spiritualitate care să ne încununeze ființa.

Bernadine Delafield


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.