Grija absolută a lui Dumnezeu

Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; și Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi. (Geneza 1:3-5)

Ne-am bucurat din plin de acea zi! Călătoria cu mașina de la Phoenix la Canionul Antelope a fost cea mai pitorească excursie în care am fost. Eram înconjurată din toate părțile de frumusețe. Părea că toată zona era cufundată în canioane, kilometru după kilometru. Frumusețea fiecărui canion care ne apărea înainte ne uimea.

După o călătorie de cinci ore cu mașina și o încercare plină de aventuri pentru a ne cumpăra bilete pentru Canionul Antelope, încet-încet frumoasa experiență din acea zi se apropia de final – cel puțin așa credeam.

Ultima oprire? Horseshoe Bend (meandrul Cotul Potcoavei). Am reușit să prindem un loc de parcare, literalmente ne-am strecurat prin șirul de mașini oprite pe lângă șosea. De acolo, ne-am început călătoria spre meandru.

Drumul până acolo a fost mai lung decât ne așteptam, dar am fost însuflețiți de entuziasm, deși plimbarea era prin nisipul deșertului și pășeam mult mai greu decât pe pământul tare. Am ajuns într-un loc de unde puteam zări Horseshoe Bend, o porțiune a fluviului Colorado în formă de potcoavă și care înconjoară o formațiune stâncoasă.

Soarele se pregătea să apună, așa că am pornit înapoi spre mașină. Lumina mi-a pătruns în ochi când am încercat să îmi pun mâinile în formă de inimă, cu soarele în mijloc, pentru a face o poză, dar fără izbândă! În fața noastră luna, aproape plină, se zărea deja în așteptare printre nori în timp ce noi priveam soarele care se ascundea după orizont.

M-am gândit la cât de minunat este Dumnezeu, pentru că ne poartă de grijă în fiecare zi din viața noastră.

Totodată sunt recunoscătoare că Dumnezeu, în toată înțelepciunea Sa, a creat și a pus în ordine soarele și luna ca să lucreze atât de bine în sinergie una cu cealaltă, încât atunci când una se ascunde la orizont, cealaltă deja este pe cer pentru a ne oferi lumina de care avem nevoie!

Ce Dumnezeu al minunii! Ce Dumnezeu al grijii absolute!

Nadine A. Joseph-Collins


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.