De la întuneric la lumină

Da, Tu eşti lumina mea, Doamne! Domnul luminează întunericul meu. (2 Samuel 22:29)

În august 2008 am vizitat-o pe verișoara mea, Maureen, în Boston, pentru două săptămâni. La Beijing se desfășurau Jocurile Olimpice și eu urmăream evenimentul la TV. În mijlocul unei competiții, s-a oprit curentul electric. Din fericire, era la amiază și casa nu s-a cufundat în întuneric. Verișorul meu de gradul al doilea, William, părea convins că pana de curent era cauzată de lucrările de construcție care aveau loc în vecini și se aștepta ca problema să fie remediată curând. Am așteptat ore la rând în zadar. Atunci când verișoara mea a venit acasă, am ieșit să cinăm în oraș. La întoarcere, casa era tot cufundată în întuneric. William a dibuit două lanterne și ne-am retras toți pentru odihna nopții. Dimineața, aceeași situație. Așa a fost timp de două zile. De câteva ori uitam că nu avem curent și încercam să aprind lumina sau să folosesc cuptorul cu microunde, dar în zadar. I-am mulțumit lui Dumnezeu că aveam o sobă pe gaz, chibrituri și niște ceainice vechi, dar bune. Cel puțin puteam mânca.

Maureen a sunat în oraș și cineva i-a dat câteva idei pentru a rezolva problema. Curentul nu fusese întrerupt de la sursa din oraș, deci problema era a casei noastre. Era foarte frustrant să nu avem curent de câteva zile și să nu știam cauza problemei. William controlase tabloul electric cu o zi înainte și totul era bine.

După ce a primit instrucțiuni prin telefon, William s-a aventurat la subsol să verifice circuitul electric de acolo, de jos. După câteva minute, aveam curent electric. De fapt, noi avuseserăm curent în tot acest timp însă, nu știuserăm, deoarece nu făcuserăm ceea ce era nevoie ca să ne folosi de el.

Această întâmplare m-a făcut să mă gândesc la viața fără Isus: întuneric total! Unii oameni rătăcesc prin întuneric și-și duc viața fără să acceseze Sursa luminii. Ei se trezesc dimineața fără să realizeze că Cineva menține suflarea de viață în ei. Se grăbesc să plece la munca lor zilnică fără să spună un „Bună dimineața, Tată ceresc!”. Alții duc o viață searbădă, căutând ceva fără să găsească, pentru că trăiesc în întuneric spiritual. Adversarul, Diavolul, face tot ce-i stă în putere ca să îi țină departe de Dumnezeu, Lumina lumii și adevărata Sursă a vieții. Satana este „ca un leu care răcnește si caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8).

Ai alunecat cumva în întuneric spiritual? Lasă-L pe Isus să-ți lumineze astăzi cărarea!

Sharon Long


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.