Să cultivăm în inima noastră bunătatea

Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. (Coloseni 3:12)

Ar trebui să-I fim recunoscători lui Dumnezeu pentru belșugul de bunătate pe care El îl arată în viața noastră și să fim hotărâți să dăm mai departe din bunătatea pe care o primim. Există bucurie în slujirea altora, iar efectele se propagă dincolo de ceea ce ochiul poate vedea. Este privilegiul și datoria noastră să acționăm în viața zilnică prin simple acte de bunătate.

Într-o dimineață pentru care agenda mea era plină, mă grăbeam să ajung la birou. Așteptam un telefon important. Când l-am primit, am fost nevoită să răspund când încă eram pe drum, pe bicicletă. Era o oră de vârf și toți se grăbeau spre destinație, pe acel bulevard important. Un om a încetinit mașina și m-a rugat, cu o voce amabilă și stăruitoare, să nu folosesc celularul în timp ce merg pe bicicletă. Eram încurcată, întrebându-mă cum de un străin este atât de interesat de binele meu. Modul în care și-a manifestat preocuparea și îngrijorarea pentru mine m-a emoționat și mi-a inspirat dorința ca, la rândul meu, să fac și eu bine cuiva. Am închis celularul, i-am mulțumit cu un zâmbet și am continuat călătoria. Apoi, am întâlnit pe drum un om bolnav.

Deși întârziam la serviciu, mi-am luat timp să opresc, să vorbesc cu el cu empatie și să îi dau câțiva bani. M-am simțit foarte binecuvântată în acea zi. Adevărata bunătate nu alege persoanele. Toți cei pe care îi întâlnim merită bunătate. Fără excepții.

Ellen White scrie: „Să aruncăm o pietricică într-un lac și se va forma un mic val concentric și apoi altul; și, pe măsură ce cresc acestea, cercul se mărește, până când ajunge la țărm. Tot așa stau lucrurile și cu influența noastră. Dincolo de cunoașterea sau controlul nostru, ea vorbește altora, fiind o binecuvântare sau un blestem.” (Ellen G. White, Parabolele Domnului Hristos, p. 340)

Dacă vom arăta mai mult interes față de nevoile altora, aceasta va lumina fața lor, le va ușura povara și va face minuni în inima fiecăruia dintre ei.

Să-L rugăm pe Tatăl să ne ajute să cuprindem cu dragoste viețile altora.

Tată ceresc, ajută-mă să-i inspir pe alții prin bunătatea mea în cuvinte, fapte, gânduri și acțiuni!

Esther Synthia Murali


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.