Un adăpost la vreme de furtună

Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. (Psalmii 46:1)

Buletinul meteo avertizase că uraganul Maria, cel de-al treisprezecelea uragan denumit cu un nume de persoană în sezonul uraganelor din Atlantic, din 2017, va fi unul de categoria catastrofică 7, antrenând vânturi cu viteze de peste 282 km/h. Previziunea era că insula Saint Croix, unde locuiam, va fi lovită direct de acea furtună grozavă.

În zilele care au precedat furtuna, locuitorii insulei au fost în alertă, făcând rost de provizii alimentare, de apă, de combustibil și de echipament greu pentru a asigura gospodăriile. Unii s-au îndreptat spre adăposturile construite în acest scop, temându-se că locuințele lor nu vor putea rezista intensității furtunii.

Înainte de a înfrunta acea noapte amenințătoare, familia mea s-a adunat în sufragerie pentru închinare. Am cântat imnuri încurajatoare, cum ar fi „Lângă Isus am găsit pacea sfântă” și „Furtuna e azi în juru-mi”. Am citit texte din Scripturi, ca, de exemplu: „Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” (Psalmii 50:15), „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca” (Isaia 43:2) și „Dumnezeu este adăpostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1). Apoi, am implorat protecția lui Dumnezeu.

Atacul violent și necruțător al furtunii părea fără sfârșit, atunci când a lovit insula. Am petrecut acea noapte îndepărtând cu mopul apa adunată pe jos și rugându‑ne ca acoperișul casei să reziste. Când s-a crăpat de ziuă, uraganul s-a îndepărtat de insulă. Când ne-am simțit în siguranță, ne-am aventurat afară să evaluam pagubele cauzate de monstruoasa furtună. Spre uimirea și bucuria noastră, nicio singură casă din vecini nu a avut acoperișul smuls. Deși aproximativ 70% dintre clădirile insulei au avut destule avarii, Dumnezeu i-a cruțat și pe vecinii noștri!

Ellen White scria că, în curând, cea mai teribilă furtună urmează să lovească pământul. Ea nota: „Furtuna se apropie și noi trebuie să fim pregătiți pentru furia ei, manifestând căință față de Dumnezeu și credință față de Domnul nostru Isus Hristos.” (Ellen G. White, Solii pentru tineret, p. 89.) Noi nu trebuie să ne temem de furtuna care vine, fiindcă știm că Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru și că El va fi cu noi în necazuri.

Gerene I. Joseph


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.