Experimentând chemarea Maestrului

Vorbeşte, Doamne, căci robul Tău ascultă. (1 Samuel 3:9)

Au fost opt săptămâni lungi în Chicago, Illinois, Statele Unite ale Americii, atunci când am mers „la drumuri și la garduri” să căutăm „oile pierdute” pe durata întâlnirilor de redeșteptare. Mulţi care se aflau în întuneric spiritual au fost treziți de chemarea Maestrului. A fost minunat să fim martori la transformarea sufletelor care însetau și flămânzeau după Pâinea vieții.

Într-o dimineață, am auzit vocea Domnului – o voce distinctă – care-mi spunea: „Mergi pe strada Nouăzeci și Cinci!” Am mers în acea zonă și am văzut mașini de poliție și ambulanța oprite la depoul de autobuze. În timp ce mă îndreptam spre strada indicată, o tânără s-a apropiat de mașina mea. I-am strigat: „Fii atentă că după colț sunt ceva probleme. A, și încă ceva: Pot să vin în vizită pe la tine când te întorci acasă?” Ea a spus să vin și mi-a dat informațiile de contact. Cu două săptămâni în urmă, conduceam pe o alee în aceeași zonă, având inima mâhnită – căutam o persoană pentru care purtam o povară sufletească. Spre surprinderea mea, intrarea secundară a locuinței acestei tinere dădea în aleea pe care mă rătăcisem eu. Așa o cunoscusem.

Cu o săptămână înainte de vizita mea, tânăra Îi spusese Domnului: Am nevoie să continui studiile biblice. Acum, El mă trimitea la ea! În timp ce mă apropiam de o altă clădire, am observat o doamnă care se uita de la fereastra sa de la etaj. Am strigat-o de jos, precum Isus pe Zacheu, care se urcase în dud, și i-am spus cu îndrăzneală:

– Vreți să studiem Biblia împreună?

Ea a răspuns cu un „da”. Uimită, am întrebat:

– Când?

– Mâine.

Am încercat să nu îmi manifest entuziasmul, dar eram copleșită de bucurie. Această doamnă și cei doi nepoți ai ei au fost botezați în decursul întâlnirilor de redeșteptare.

Într-o seară, pe la ora 21:30, vocea puternică a Domnului mi-a spus: „Du-te la magazinul Walmart.” Ajunsă acolo, m-am rugat: Doamne, dar ce să fac aici? Am fost inspirată să mă așez și să aștept la intrare. Curând, a sosit o femeie cu cei doi fii ai ei. M-a întrebat: „Ce informații transmiteți aici?” Mi-am dat seama că ea era cea pe care Domnul mă trimisese să o întâlnesc. Ea a fost de acord să parcurgă studiile bibice și a fost botezată la întâlnirea de redeșteptare.

Când Isaia L-a auzit pe Dumnezeu întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?”, profetul a răspuns: „Iată-mă, trimite‑mă!” (Isaia 6:8). Vei răspunde și tu la fel astăzi?

Lenora Dorf


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.