Ca un copilaș

Dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor. De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor. (Matei 18:3,4)

Stă în poziție de drepți cu ochii țintă înainte. Pare pierdut în contemplarea uriașei crime săvârșite. Nu pot decât să mă simt amuzată. Îl mustru pe băiețelul de șapte ani pentru repetarea abaterii și îi explic din nou motivul pentru care un astfel de comportament este inacceptabil. Răspunsul lui simplu este: „Da, doamnă.” La un moment dat, mă privește și recunoaște cu sinceritate că tot ce i-am spus este corect. Îi aduc la cunoștință măsurile de corecție care vor fi aplicate. Nu face nicio încercare de a se sustrage de la pedeapsă. Din nou, cu seriozitate, spune: „Da, doamnă.” Sunt intrigată, dar și … umilită!

Parcă simt durerea, rușinea și vinovăția pe care le trăiește fetița care stă la mine în birou. Fețișoara ei este abătută și suspină cu mâhnire. A fost descoperită copiind la testul de gramatică și își recunoaște greșeala. Printre suspine promite că nu va mai face așa ceva. Vorbesc cu ea cu amabilitate, dar foarte serios. Pare să înțeleagă. Ne rugăm împreună și simt că pocăința ei este reală. Atunci când dificila întâlnire ia sfârșit, ea pare fericită, conștientă că a fost iertată și că i se mai dă o șansă. Câteva minute mai târziu, aleargă în curtea școlii cu veselia proprie inocenței copilăriei.

Doi copii, colegi și prieteni, stau înaintea mea – foarte supărați pentru modul în care au fost tratați, indignați unul împotriva celuilalt. Înainte să pot spune ceva, acuzațiile se rostogolesc năvalnic, să demonstreze cât de mult au fost jigniți. Un minut sau două mai târziu, stabilesc adevărata cauza a problemei. Adevăratul vinovat recunoaște vina și îi spune celuilalt: „Îmi pare rău.” Cel care fusese insultat răspunde cu cele mai frumoase cuvinte: „Nu face nimic.” Și apoi pleacă împreună la joacă.

Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată!

Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

Belinda Solomon


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.