Liniștită – în mâinile lui Dumnezeu

Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu. (Psalmii 46:10)

„Retina ochiului stâng este distrusă și desprinsă de fundul ochiului. Este nevoie imediat de operație pentru a vă salva vederea. Putem s-o facem azi după‑amiază cu anestezie locală.”

Mi-a tresărit inima. Operație oculară deschisă cu anestezie locală! Prietena mea făcuse o astfel de operație cu câțiva ani în urmă și a fost cea mai dificilă operație din câte îți poți imagina. Sunt conștientă că există multe alte operații grele, dar pacienții sunt, de obicei, complet inconștienți. Pentru mine, ideea de a mă supune unei operații de o oră la ochi, doar cu anestezie locală, era terifiantă.

– Nu puteți să-mi faceți anestezie generală? L-am întrebat eu pe chirurg.

– Mă tem că nu. Nu agreez ideea de a face operația aceasta cu anestezie totală. În plus, toți anesteziștii sunt ocupați cu alte intervenții.

Versetul meu biblic favorit este: „Opriţi-vă [Stați liniștiți – KJV] şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmii 46:10). Atunci când eram în călătorie prin Europa, ținând seminare și prezentări pe teme de familie și relații sănătoase, acest verset m-a calmat adeseori în tot felul de situații stresante și impredictibile. Acum venise timpul să fie pus la încercare într-unul din momentele cele mai înspăimântătoare din viața mea. Trebuia să mă „opresc” pentru o oră, timp în care chirurgul trebuia să lucreze cu delicatețe ca să repare ruptura, să reașeze retina în poziția ei normală și să umple cu un gaz special ochiul, pentru ca retina să fie menținută în poziția dorită ca să se poată vindeca.

Pe când eram transportată în sala de operații, mi-au făcut cunoștință cu o asistentă caldă și zâmbitoare. „Sunt aici ca să vă țin de mână”, a spus ea, „dacă doriți”. Sigur că îmi doream. Ea a luat loc și m-a ținut de mână în timp ce chirurgul a început lucrul împreună cu restul echipei. În minte îmi repetam: „Stai liniștită şi să știi că Eu sunt Dumnezeu.” M-am simțit calmă. Mâna ei o mângâia pe a mea și mi-am imaginat că era mâna lui Dumnezeu. El era chiar acolo, lângă mine, manifestat în bunătatea acelei asistente, ținându-mi mâna în timpul celei mai mari temeri ale mele. Eu trebuia doar să fiu liniștită și să-L las pe Dumnezeu să facă restul pentru mine. Și El nu doar că mi-a ținut mâna; eu eram complet în mâna Sa. El chiar m-a făcut să trec de la dispoziția mea plină de temeri la o alta, a consternării în fața unei asemenea operații incredibile făcute pe ochiul meu. Dumnezeu îmi era atât de aproape… Lui Îi păsa de mine. Mâinile Sale mă linișteau și mă vindecau. Prin orice experiență ai trece astăzi, oprește-te pentru câteva momente în prezența lui Dumnezeu și să știi că ești mereu în mâinile Sale iubitoare.

Karen Holford


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.