Ce mică-i lumea!

Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte, dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin. (1 Corinteni 13:12)

Cu toții am avut acea experiență de tipul „Ce mică-i lumea!”, când ne-am întâlnit în mod neașteptat cu prietenii sau cu cei dragi. Odată, pe când scriam ceva la biroul meu de la ziarul Los Angeles Times, o femeie s-a aplecat spre mine și mi-a spus:

– Tatăl meu mi-a scris să-mi spună să vă caut, că vă găsesc aici. Unchiul dumneavoastră i-a spus că noi două lucrăm pentru același ziar.

I-am răspuns:

– Care unchi, că am cinci?

– Cel roșcat, a răspuns ea.

– Am doi unchi roșcați.

Apoi, ea mi-a povestit că a crescut în Ridot, un orășel care avea doar nouă străzi, în mijlocul lanurilor de porumb, undeva în mijlocul statului Illinois. Atunci am înțeles de care unchi era vorba: Carl, fratele mai mare al mamei mele.

Altădată, Ray, celălalt unchi roșcat, care locuia în West Virginia în acea perioadă, s-a decis să o viziteze pe mama. A încărcat portbagajul mașinii cu canistre de combustibil, ca să nu mai fie nevoit să oprească în drumul lui spre California. A folosit un supliment alimentar pe care nu știu cine i l-a recomandat, ca să-l țină treaz tot drumul, și, făcând doar o oprire, în Oklahoma, ne-am pomenit cu el la ușă. După cinci minute de la sosirea sa, a sunat telefonul. Mătușa mea, care suna din Minnesota, a cerut să vorbească cu Ray. De unde știa că Ray era acolo? Fosta ei colegă de cameră din Colorado, casiera de la benzinăria unde Ray oprise pentru alimentare, a sunat-o și i-a spus că Ray s-a oprit pe drumul său spre sud și că urma să meargă la mama, în California. Atunci, mătușa a calculat cât timp i-ar trebui să ajungă la Compton. Astfel, a sunat exact după ce a ajuns!

În cer, vom avea experiența reîntâlnirii cu familii și prieteni care au fost puși în mormânt. Vom fi schimbați într-o clipă (1 Corinteni 15:51,52), dar ne vom recunoaște unul pe altul. Vom fi abordați de unele persoane care ne vor spune: „Sunt aici pentru că am urmărit viața ta, care m-a condus la Hristos.”

Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!


Darlenejoan McKibbin Rhine


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.