Nu ești singură

Iată că vine ceasul, şi a şi venit, când veţi fi risipiţi fiecare la ale lui; şi pe Mine Mă veţi lăsa singur; dar nu sunt singur, căci Tatăl este cu Mine. (Ioan 16:32)

Merită să fii liderul unei organizații, cu toate luptele și bucuriile inerente, în vederea realizării unor obiective și a menținerii „măreției” acestor realizări.

Mi-am dat seama cu tristețe că a fi directoare a unei școli este pentru mine o poziție care implică multă singurătate, mai ales în unele zile dificile și provocatoare. Aceasta era experiența poziției mele după o lungă și epuizantă zi de lucru. Zgomotul plin de viață și de agitație al studenților, profesorilor, personalului și părinților s-a potolit. Atmosfera din clădire a cedat locul unui ritm de pace tăcută. Totuși, nu mă simțeam bine. Mă găseam la birou, singură, neîmplinită și înfrântă.

Era târziu, ora 21:00. Productivitatea era zero. Îmi venea să plâng și am sunat-o pe mama. Când ea a răspuns, lacrimi tăcute îmi curgeau pe obraji și cu părere de rău i-am mărturisit că am avut o zi teribilă. Mama mea iubitoare, dar și perspicace în toate, nu mi-a permis să mă afund în tristețea care mă deposeda de putere, ținându‑mă ostatică. În schimb, m-a întrebat simplu:

– Cynthia, unde ești?

I-am spus că sunt așezată la biroul meu. Ea a continuat:

– Ești gata să pleci acasă?

Atunci când am răspuns afirmativ, ea a spus scurt:

– Bun, pentru că imediat ce îți voi spune ce să faci, voi închide telefonul.

Apoi, fără să îmi mai dea posibilitatea să întreb de ce, mama mi-a impus:

– Cynthia, vreau să faci o analiză a întregii zile. Când vei găsi un singur eveniment pozitiv, oricât de mare sau minuscul ar fi, poți pleca de la birou. Reamintește-ți și pe drum acel gând.

Apoi a închis telefonul.

Am făcut ce mi s-a zis. Spre disperarea mea, orice încercare de a găsi ceva era în zadar. Am strigat: „Nimic, absolut nimic! Toate au mers pe dos azi. Nimeni nu m-a ajutat. Toți m-au părăsit!” Însă, după această exprimare verbală a exasperării mele, am tăcut.

O tăcere și o pace de netăgăduit m-au cuprins și L-am auzit pe Dumnezeu care spunea: Totuși, Cynthia, am fost cu tine toată ziua! În acel moment m-am ridicat, am plecat de la școală, am intrat în mașină și am condus spre casă cu bucurie. Mulțumesc, Isuse, că ai fost cu mine toată ziua și că mereu ești alături de mine!

Când te simți atât de singură, amintește-ți cuvintele lui Isus: „Eu sunt cu voi în toate zilele” (Matei 28:20).


Cynthia Best-Goring


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.