Adevărata satisfacție

… Ascultaţi-Mă dar şi veţi mânca ce este bun şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase. – Isaia 55:2

Există un verset în Biblie care spune astfel: „De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură?” (Isaia 55:2). În acest sezon de sărbători, la fel ca întotdeauna, îmi voi cheltui banii pe daruri pentru alţii. În acelaşi timp, aceasta este o perioadă aglomerată, inima mea se simte copleşită de toate pregătirile care trebuie făcute pentru „cea mai frumoasă perioadă din an”. Chiar şi sănătatea îmi poate fi afectată dacă contractez o răceală sau vreo altă boală. Gândindu-mă din nou la acest verset, mă întreb: Acest lucru mi se aplică şi mie, şi faptelor mele?

Răspunsul la prima întrebare este da! Şi eu cheltuiesc bani, dar acest lucru îmi dă o satisfacţie limitată deoarece îmi dau seama că întotdeauna vreau să cumpăr mai mult – chiar şi pentru mine. De exemplu, odată aveam nevoie de o cămaşă pentru un eveniment special, dar am ajuns să îmi cumpăr trei.

Ajunsă acasă, am fost cuprinsă de remuşcare. M-am mustrat pe mine însămi pentru că am fost atât de nesăbuită, încât să îmi cumpăr mai mult decât aveam nevoie. Din nou versetul biblic mi-a venit în minte, căci am cheltuit bani pe ceva ce nu satisface cu adevărat. Ah, Doamne, iartă-mă! Voi învăţa vreodată lecţia? Mi-am reamintit că am nevoie să Îl permit Domnului să facă parte din fiecare tranzacţie şi să nu cred că pot lua hotărâri singură. Evident, eu nu pot – după cum a fost demonstrat cu ultima mea achiziţie din magazin.

Am o prietenă foarte bună, Colleen, care este o mare binecuvântare pentru mine. În fiecare săptămână ne auzim prin telefon şi ne rugăm împreună. Ultima noastră discuţie a fost despre exercitarea autocontrolului cu privire la lucrurile despre care am discutat, ca, de exemplu, hrana, felul în care gândim şi banii. Amândouă ne-am identificat cu luptele celeilalte şi ne-am încurajat una pe alta prin rugăciuni din inimă. Ne-am mărturisit slăbiciunile şi I-am spus lui Dumnezeu despre dorinţa noastră de a ne schimba, cerându-I ajutorul.

În acest sezon de sărbători, când mergem prin magazine, să dăm dovadă de înţelepciune. Când Îl invităm pe Domnul să fie responsabil de deciziile noastre, doar atunci suntem în siguranţă cheltuind banii.

Adevărata satisfacţie ne va umple inima atunci când ne unim în parteneriat cu Dumnezeu în fiecare zi!

Rosemarie Clardy


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.