„Toate își au vremea lor”

Toate își au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. – Eclesiastul 3:1

Cine mai stă acasă acum? Mai este cineva acasă? Cât de multe familii mai stau împreună la masă şi Îl mulţumesc lui Dumnezeu pentru binecuvântările primite, îşi iau timp să se viziteze unii pe alţii? Câte familii se aşază la masă în mod regulat şi consumă o mâncare sănătoasă? Copilaşii mai au un program bine stabilit în viaţa lor? Dar adulţii? Clădirile în care trăim sunt cămine sau doar case care îşi aşteaptă locatarii să intre grăbiţi şi să iasă din nou?

Majoritatea celor dintre noi lucrăm din greu. Unii reuşim după aceea să cumpărăm dispozitive care ne ajută să economisim timpul de care avem nevoie, dar, în multe cazuri, adesea nu avem timp să le folosim. Unde se duce acel timp pe care încercăm să îl economisim? Recent mă gândeam la realitatea faptului că timpul este un dar pe care l-am primit cu toţii – un dar fără plată. Nimănui nu îi lipseşte timpul, întotdeauna ne stă la dispoziţie. Poate că trebuie să învăţăm să încetinim pasul şi apoi, în loc să petrecem timpul, să ne bucurăm de el. Este un dar de la Dumnezeu.

Fă un exerciţiu. Aşază-te intr-un scaun confortabil şi încearcă să faci o listă cu momentele care sunt speciale pentru tine. Eu am făcut acest lucru. Iată câteva momente trecute pe lista mea: primul, cel mai preţios timp pe care îl petrec în fiecare zi este acea oră devreme când îmi găsesc un loc confortabil, îmi iau Biblia, studiu biblic, un devoţional şi cartea de imnuri. Apoi, Îl cer Dumnezeului meu să îmi stea aproape pe tot parcursul zilei şi să mă ajute să fiu o persoană mai bună. În acel timp special îi ofer lui Isus laudele mele şi dau slavă Numelui Său sfânt. Poate cânt un imn preferat şi apoi mă rog pentru fiecare membru al familiei, pentru cei care sunt pe lista mea de rugăciune şi pentru oricine mă îndeamnă Duhul Sfânt să mai susţin în rugăciune. Apoi studiez Biblia şi citesc din devoţional. Aştept cu nerăbdare acest timp preţios în fiecare zi. Mă ajută să rămân aproape de Isus şi de Cuvântul Său şi să fac voia Lui în viaţa mea.

Alte momente speciale de care am nevoie şi pe care le doresc sunt cele petrecute cu scumpul meu soţ, cu preţioasele mele fiice şi cu prietenii mei. Ziua de Sabat este şi ea o zi specială pentru mine, când merg la biserică şi la Şcoala de Sabat pentru a mă închina Domnului şi pentru părtăşie cu prietenii care îl iubesc şi ei pe Isus.

Timpul este un dar de la Dumnezeu. Vreau să îl petrec în cel mai frumos mod şi să mă bucur de el şi de semeni. Domnul să te binecuvânteze atunci când meditezi la modul în care foloseşti darul timpului primit de la El. Să nu uităm să îi mulţumim pentru că ne-a făcut acest dar pe care să îl gestionăm corect şi de care să ne bucurăm în atât de multe moduri memorabile.

Joyce Meyer


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.