Pace

Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. – Ioan 14:27

Textul din Ioan 14:27 a devenit făgăduinţă mea zilnică în ultimii câţiva ani, doar pentru că atunci când îl înveţi pe de rost şi îl repeţi cu voce tare inima îţi este inundată de pace. Făgăduinţa vine chiar de la Isus. El doreşte ca noi să avem pace. Dar ce ne oferă calmul interior chiar şi când circumstanţele ne scapă de sub control?

Un mod de a avea pace continuă este să învăţăm să trăim „momentul de acum”. Putem pierde multe clipe zăbovind asupra trecutului sau întrebându-ne ce ne rezervă viitorul, dar nu putem face prea mult în nicio privinţă dacă mintea noastră nu este concentrată pe ziua de astăzi. Când priveşti trecutul ca un punct de referinţă şi nu ca o locuinţă, îi oferi minţii posibilitatea de a accepta realitatea de astăzi.

O altă modalitate de a găsi calmul este prin ţinerea sub control a gândurilor. Datorită făgăduinţelor lui Dumnezeu, eu pot avea pace acolo unde sunt. „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6,7). De noi depinde dacă dorim să invităm în flecare gând şi în fiecare experienţă acea pace care întrece orice pricepere.

Biblia ne-a oferit reţeta pentru pacea minţii în Filipeni 4:8: „Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.” Acesta este un adevărat test pentru mintea noastră. În propria putere noi nu ne putem ţine mintea sub control. Avem nevoie să venim zilnic înaintea lui Dumnezeu, să cerem ajutorul Lui. Când îmi înlocuiesc propriile gânduri cu Cuvântul Său, pacea preia controlul şi liniştea mă inundă.

Rugăciunea este un alt mod de a avea pace. Cum? În momentul în care te rogi îţi exerciţi credinţa în Dumnezeu. Situaţia cu care te confrunţi astăzi poate nu diferă de cea de mâine, dar gândirea ţi se schimbă atunci când te rogi. Priveşti problema diferit. Rugăciunea te schimbă.

Dacă astăzi te simţi neliniştită şi împovărată, ai încredere în Tatăl care spune: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte” (Ioan 14:27). Du-te, fii plină de pace în această zi. Tot ce ai nevoie ţi-a fost deja pus la dispoziţie.

Raquel Queiroz da Costa Arrais

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.