Pentru binele meu

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

Pe data de 23 august 2000, eu – cu picioarele umflate şi cântărind 75 de kilograme – stăteam pe marginea patului. Dintr-odată, mi-a venit în minte un gând: Nu va avea oxigen în timpul naşterii. Timp de treizeci şi şase de săptămâni mintea mea a fost bombardată cu gândul că se va întâmpla ceva rău cu copilul la naştere. De această dată, mesajul era specific. Prin rugăciune, am încercat să controlez modul în care urma să nasc. Îmi doream să nasc pe cale naturală, în loc să mi se mai facă încă o cezariană.

M-am predat în mâna lui Dumnezeu şi m-am rugat: „Doamne, fa tot ce este nevoie pentru a o salva. Te rog să nu o laşi să sufere vreun efect secundar din cauză că nu va avea oxigen şi fa Tu ca ea să iasă din spital împreună cu mine, să mergem acasă.”

Una dintre cele cinci spitalizări din timpul sarcinii s-a transformat într-o şedere de cinci zile. Am primit medicaţie până în săptămâna treizeci şi şase pentru a nu avea contracţii. Am intrat în travaliu la câteva ore după încetarea tratamentului. Dumnezeu m-a inspirat când să merg la spital, ajungând în acelaşi timp cu doctorul. Am intrat în şoc anafilactic în urma contactului cu pudra de pe mănuşi.

Fiica mea, Amber, a făcut insuficienţă respiratorie. Mi s-a făcut cezariană înainte de procedura de legare a trompelor. Nivelul oxigenului a scăzut la 11% (normal fiind aproape de o sută). În ciuda tratamentelor de susţinere respiratorie artificială, a perfuziei din cap, a tubului introdus în nas pentru a o hrăni şi a electrozilor de pe pieptul ei, eu credeam că Dumnezeu îmi va asculta rugăciunea şi va permite ca fetiţa mea nou-născută să meargă acasă cu mine – deşi copilaşii aflaţi în situaţia ei nu merg acasă împreună cu mamele lor.

Trei zile mai târziu, pe 28 august, au fost completate fişele de externare din spital pentru amândouă. Textul din Romani 8:28 ne spune că Dumnezeu poate folosi orice situaţie pentru bine – chiar şi un şoc anafilactic. Dacă aş fi născut în modul în care îmi doream eu, Amber ar fi intrat în insuficienţă respiratorie şi ar fi suferit din cauza nivelului scăzut de oxigen.

De multe ori încercăm să ne controlăm viaţa şi să rezolvăm problemele pe cont propriu. Oricare ar fi situaţia ta actuală, predă-I totul lui Isus! El va rezolva.

Pauline J. Maddox

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.