Când cade o vrabie

Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii. – Matei 10:29-31

Poc! Sticla din spatele meu s-a cutremurat puţin şi eu am sărit repede în picioare, asemenea celorlalte două persoane din cameră.

„A fost o pasăre!” a strigat Susie, sora mea, cât eu îndreptam scaunul de pe care tocmai mă ridicasem şi mă îndreptam spre fereastră. Chiar era o pasăre. „Ia un lighean şi un prosop”, a spus ea în timp ce deschidea uşa înspre cerdac. Am luat lucrurile şi apoi m-am dus la sora mea care stătea lângă o vrabie ce tremura, paralizată, întinsă pe o parte, năucită şi speriată. Nu se putea ridica. Susie a ridicat-o cu blândeţe şi a pus-o în cuibul improvizat. Am dus-o înăuntru, unde era cald şi bine. Sita pusă peste lighean permitea ca pasărea să respire şi ne lăsa pe noi să o vedem. Nu părea să aibă vreo rană.

Apoi ne-am rugat pentru micuţa pasăre. „Doamne, a căzut o vrabie”, am spus noi. „Te rugăm să o atingi, să o vindeci şi să îi dai putere să zboare din nou şi să fie liberă. Îţi mulţumim!” Micuţa vrabie s-a luptat puţin imediat după aceea şi a stat pe micuţele ei picioare. În cele din urmă, s-a ridicat nesigură. Apoi a început să se mişte cu mai mare uşurinţă. Ştiam că sosise timpul. Am pus ligheanul afară pe iarbă şi am dat la o parte sita. Pasărea a zburat până în cel mai apropiat copac, unde s-a oprit puţin înainte să îşi continue zborul.

„Doamne, Îţi mulţumim”, am spus amândouă. „Îţi mulţumim că Te îngrijeşti chiar şi de o vrăbiuţă şi de toate creaturile vii. Îţi mulţumim că Te îngrijeşti de noi.” Ne-am întors înăuntru şi ne-am alăturat celorlalţi din casă, recunoscătoare pentru recuperare şi recunoscătoare pentru lecţia primită. Dumnezeu, care poartă de grijă chiar şi celor mai mici şi nesemnificative creaturi ale Sale – şi le iubeşte -, nu va face mai puţin pentru noi. Nu există lucru pe care El să nu îl facă pentru noi şi ştim asta deoarece El a plătit preţul suprem ca să ne răscumpere.

Noi nu ne vom izbi de geam fără ca El să observe; nu vom fi răniţi fără ca El să facă ceva. El ne va ridica, ne va ţine în braţe cu blândeţe şi noi vom fi în siguranţă. El se va asigura că ne vom vindeca şi vom zbura din nou.

Carolyn K. Karlstrom

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.