Marea luptă de la râul Lwerno

Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. – Romani 10:9

La râul Lwerno, soarele îşi croia rapid drum spre vest în ziua de Sabat din 26 noiembrie 2016, iar îngerii din cer priveau cu uimire în timp ce pastorul Lucas Olwayo i-a spus sorei Beatrice: „Te botez în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.” Satana şi armata lui nu au fost deloc fericiţi când Beatrice a fost scufundată în apă şi apoi scoasă la suprafaţă.

De îndată ce Beatrice a ieşit din apă, încercând să tragă o gură de aer şi ştergându-şi faţa, ea a căzut din nou în apă. Bucuria noastră s-a transformat în şoc în timp ce îi priveam neputincioşi pe prezbiteri şi diaconi cum o scoteau pe fată la mal. La începutul acelei luni, Beatrice participase la o serie de evanghelizări de două săptămâni a Departamentului Misiunea Femeii, care se desfaşurase sub un copac mare din Piaţa Lwerno. Acum îşi predase viaţa lui Hristos şi începea noua ei călătorie cu El prin botez. Millicent Odihiambo, lucrător medical, le aplicase câteva tratamente localnicilor în timpul întâlnirilor de evanghelizare. Văzând-o pe Beatrice prăbuşindu-se, Millicent a pus-o numaidecât pe pământ drept şi i-a ridicat picioarele pentru a stimula circulaţia sanguină, deşi nu mai avea puls.

Toţi cei care priveau acea scenă, fie din picioare, fie stând jos, se rugau pentru Beatrice în timp ce continuau să cânte imnuri creştine. Căci Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). La râu se dădea o mare luptă pentru Beatrice. După o vreme, i-au simţit din nou pulsul şi au dus-o undeva la umbră, în apropiere, în timp ce oamenii îi aduceau slavă lui Dumnezeu şi botezul a continuat. După ce a făcut apelul final, pastorul care oficia botezul s-a schimbat cu haine uscate. Totuşi acel apel final încă răsuna în inima unui bărbat din mulţime. Şi el participase la toate întâlnirile şi parcursese studiile biblice. Dar nu răspunsese pentru că şi el era pastor, dar în altă confesiune. Dintr-odată, l-am auzit spunând: „Vreau să fiu botezat!” Pastorul care oficia botezul şi ajutoarele lui s-au întors în râul Lwerno. Când totul s-a terminat, Beatrice – care acum se simţea bine şi era bucuroasă – a alergat spre casă pentru a le spune părinţilor ei de botez.

În acea zi s-a dat o mare luptă pentru două suflete la râul Lwerno. Dar „oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit” (Romani 10:13).

Monica Koko Asca

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.