Buchețelul de păpădii

O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

La colegiu, în vremea când eu şi soţul meu eram în perioada de prietenie, l-am invitat să mă însoţească la festivitatea de sfârşit de an. La scurtă vreme după aceea, am făcut o plimbare în apropierea campusului şi am văzut nişte păpădii – erau nişte păpădii cu cozi foarte lungi. Toate acestea se întâmplau pe vremea când un gentleman adevărat îi oferea partenerei sale un bucheţel de flori pe care să îl poarte ca accesoriu la o rochie specială. Dick s-a uitat puţin la florile acelea de un galben deschis şi, în glumă, a spus că poate îmi va face un bucheţel din păpădii.

Când a venit şi ziua cea mare, holul de la căminul fetelor era plin de băieţi care aşteptau ca partenerele să le fie strigate pentru a coborî şi erau trimise în camere bucheţele pentru fetele care erau într-o mare grabă să se pregătească.

Eu mă îmbrăcasem cu o rochie de seară albastră când cineva mi-a adus o cutie cu un bucheţel. Când am deschis-o, am văzut un bucheţel frumos aranjat din păpădii. Pur şi simplu am râs. Câteva minute mai târziu, a venit o altă persoană cu o a doua cutie, spunând că este un alt bucheţel!

– Nu o deschide! am exclamat eu. Nu vreau să îl văd!

Mi-am pus cu atenţie bucheţelul din păpădii, am verificat să văd cum arăt şi am coborât în hol. Dick era chiar la capătul holului. Trecând pe lângă toţi băieţii care aşteptau, am văzut că unii dintre ei se uitau mai ciudat. Iar Dick a fost de-a dreptul şocat.

– Dar… nu ai primit al doilea bucheţel?

– Nu, nu am văzut niciun bucheţel, i-am răspuns foarte serioasă. (Şi chiar nu îl văzusem.)

Dar, în cele din urmă, a trebuit să îi spun sărmanului băiat, care se simţea foarte jenat, că primisem şi cel de-al doilea bucheţel şi urma să merg să îl iau.

Sigur că am râs amândoi de acest eveniment în cei cincizeci şi şapte de ani de căsătorie. Este bine când gluma este amuzantă pentru ambele părţi. De fapt, ni se spune că râsul face bine la sănătate. Solomon a înţeles bine: o inimă veselă chiar facilitează pacea, bucuria, fericirea şi mulţumirea. Toate acestea contribuie la sănătatea fizică şi mintală. Probabil că la acelaşi lucru s-a gândit şi Ioan când a scris: „Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău” (3 Ioan 2).

Ardis Dick Stenbakken

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.