Predă-te, nu mai lupta!

Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

Există momente în viaţă când ne întrebăm care este planul lui Dumnezeu pentru noi. Apoi trecem prÎntr-o perioadă de aşteptare. În acest răstimp, rezultatul poate depinde de atitudinea pe care noi o avem faţă de viaţă.

Unii oameni îşi pierd curajul când totul pare deprimant. Alţii luptă din greu şi dau din coate pentru ceea ce doresc să realizeze. Deşi nu este nimic rău în a proceda aşa, există o cale mai bună. Toată viaţa mea am luptat pentru ceea ce îmi doream şi mă mândream cu rezistenţa mea. Totuşi, după atâta luptă, am obosit. Mă simţeam epuizată şi am renunţat la visurile mele. Atunci am renunţat. „Căci El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui şi mă va înălţa pe o stâncă” (Psalmii 27:5).

Din fericire pentru mine – şi la fel poate fi şi pentru tine -, Isus a auzit strigătele mele şi mi-a văzut lacrimile. Chiar când îmi pierdusem speranţa, Mântuitorul meu m-a luat dintr-un loc periculos (fizic şi spiritual), a pus un acoperiş deasupra capului meu şi m-a adus înapoi la piciorul crucii. „Doamne, în Tine mă încred: să nu fiu dat de ruşine niciodată. Izbăveşte-mă, în dreptatea Ta!” (Psalmii 31:1). Când trăieşti pentru Dumnezeu, lucrurile nu vor merge ca pe roate, nu va fi totul bine şi frumos, dar te asigur că poţi sta liniştită, deoarece viitorul îţi este asigurat. „Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5).

Eu nu mai vreau să lupt. Acum, când mâinile mele se ridică, nu o fac în semn de disperare, ci se ridică pentru a-L lăuda pe Dumnezeu. Când strig, strig pentru a-I da slavă lui Dumnezeu. Am hotărât să 11 las pe Dumnezeu să ducă luptele mele. El a spus: „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui. (…) Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi” (Matei 6:33,34).

Având binecuvântarea lui Dumnezeu şi călăuzirea constantă a Duhului Sfânt, poţi realiza tot ce îţi poţi imagina, dacă este voia lui Dumnezeu.

Nimic nu este imposibil pentru omnipotentul nostru Dumnezeu, aşa că predă-te Lui acum şi nu mai lupta singură în viaţa aceasta de chin!

Kimberly M.H. Henry

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.