CA SĂ NU SE LAUDE NIMENI


Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
Efeseni 2:8,9

Ascultă ediția audio aici.

Eram internată într-un spital împreună cu copilul meu bolnav. Doar cine a trecut printr-o astfel de situație poate înțelege… Eram foarte supărată pe Dumnezeu. De fapt, eram furioasă. Încă dinainte de a se naște copilul, am avut foarte mare grijă de sănătatea mea și a lui. Apoi l-am alăptat un an și jumătate, l-am hrănit sănătos etc. Deci meritam un copil sănătos, nu? Mă uitam la alte mămici care nu făceau nici jumătate din eforturile pe care le făceam eu pentru sănătatea copilului meu, și care, totuși, aveau copiii sănătoși. Nu înțelegeam…

Dar Dumnezeul meu bun avea o lecție prețioasă pentru mine. Cu delicatețe mi-a descoperit acolo, în spital, un adevăr care mi-a schimbat perspectiva asupra vieții: sănătatea, ca și mântuirea, este un dar care se primește prin har, „nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni”.

Și am înțeles că, făcând tot ce știu pentru o sănătate bună, trebuie să rămân recunoscătoare, dependentă și deschisă la lecțiile lui Dumnezeu, pe care să le transmit și copiilor mei.

„Încă din leagăn, învățați-vă copiii să practice tăgăduirea și stăpânirea de sine. Învățați-i să se bucure de frumusețile naturii și să-și exerseze în mod sistematic toate puterile trupului și ale minții în ocupații folositoare. Creșteți-i astfel încât să aibă o constituție fizică robustă și obiceiuri bune, o dispoziție senină și o fire blândă. Întipăriți în mințile lor fragede adevărul că Dumnezeu nu intenționează ca noi să trăim numai pentru o răsplată în timpul de acum, ci pentru binele nostru veșnic. Învățați-i că a ceda în fața ispitei este un lucru rău și care arată slăbiciune; a rezista în fața ei înseamnă noblețe și bărbăție. Aceste lecții vor fi asemenea seminței semănate într-un pământ bun, și ele vor aduce roade care ne vor înveseli inimile” (Divina vindecare, p. 287).

Dacă ai o suferință, întreabă-te ce lecție dorește Dumnezeu să te învețe prin aceasta.

autor: Camelia Ban


Biblia zilnică BibliaZilnica.ro
Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.