MANGO CU USTUROI

De la capătul pământului strig către Tine cu inima mâhnită și zic: „Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine!”
Psalmii 61:2

Dumnezeu poate fi foarte creativ cu lecțiile Sale și Îi mulțumesc pentru asta, pentru că menține lucrurile interesante. Nu? Într-o dimineață de Sabat foarte însorită, soțul meu a pregătit fructe pentru micul-dejun, iar eu îmi făceam lectura biblică. În timp ce meditam la faptul că ucenicii lui Dumnezeu trebuie să meargă mai aproape de El pentru a fi curățați de orice păcat, o farfurie cu mango proaspăt tăiat a fost așezată în fața mea. O, ce bucurie! Adică, bucurie dacă îți place mango la fel de mult ca mie. Când am început să mănânc fructul, am observat că avea gust de usturoi. Cum se putea așa ceva? Gustul era slab, dar totuși era acolo, și pe farfurie era doar mango.

L-am întrebat pe soțul meu de ce fructul avea gust de usturoi. A fost surprins. A menționat că folosise cuțitul care se afla pe planșa de tăiat fără să știe că fusese folosit mai devreme pentru a toca usturoiul. În timp ce vorbea, Dumnezeu m-a impresionat cu gândul că, în calitate de copii ai Săi, avem adesea lucruri mici, neobservate, care trebuie predate Lui. În timp ce alții poate că nu observă, ele sunt prezente înaintea lui Dumnezeu, care vede totul.

Desigur, când Dumnezeu m-a impresionat cu acest gând, nu a fost un gând aspru și exigent, ci unul însoțit de compasiune. Dumnezeu dorește să mă ajute să fiu cea mai bună versiune a mea, o versiune care să reflecte imaginea lui Dumnezeu. Aceasta nu este o sarcină ușoară pentru noi, dar una foarte ușoară pentru Dumnezeu, dacă ne dăruim complet Lui.

Dumnezeu vede dorința noastră de a-L sluji, de a-L iubi și onestitatea cu care ne apropiem de El. El ne cunoaște inimile și vrea să ne binecuvânteze peste măsură; El vrea să trăim veșnic cu El în ceruri. Așa că haideți să alegem astăzi să Îi permitem lui Dumnezeu să ne curețe și să ne îndulcească viața cu parfumul dulce al Cerului. Cere-I lui Dumnezeu să te ajute să petreci timp cu El, să te ajute să vezi dragostea Lui pentru tine. El ar putea folosi o farfurie cu fructe pentru a te încuraja și a înțelege lucrul acesta.

Trăim în vremuri grele și solicitante, dar chiar și în cele mai dificile situații, Dumnezeu este acolo pentru noi, iar prezența Lui va fi tot ce contează. Căutați-L astăzi!

autor: Yvita Antonette Villalona Bacchus


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.