UN DUMNEZEU AL ÎNDURĂRII


Așa vorbește mai departe Domnul: „La vremea îndurării, Te voi asculta, și în ziua mântuirii, Te voi ajuta.”
Isaia 49:8

Ascultă ediția audio aici.

Deseori pacienții mă auzeau: „Ați ridicat lucruri prea grele”, „Ați mâncat prea mult”, „Nu faceți suficientă mișcare”, „Toate aceste reguli încălcate v-au adus astăzi în blocul operator pentru intervenție”.

Eram implicată total pe Secția de chirurgie: gărzi, proiecte, orele cu stu­den­ții. Eram împlinită pe plan personal și familial, viața curgea liniștit. Când am rămas însărcinată, am considerat acest lucru ca ceva natural. Însă, la controlul de douăsprezece săptămâni, am primit o veste teribilă: „Sarcină oprită din evoluție.” Săptămâni întregi am plâns. Am fost devastată. Am făcut analize peste analize, am vizitat medici-profesori și toți ridicau din umeri. Îl întrebam pe Dumnezeu de ce mie, care ajut oamenii, să mi se întâmple așa o catastrofă?

Ușor, ușor, ne-am revenit psihic și am sperat că Domnul ne va da un copil. Eram încrezători. După câțiva ani, am aflat din nou că sunt însărcinată. Numai că, înainte de Sabat, când împlineam opt săptămâni, de 1 mai, am primit vestea care răscolea toată suferința anterioară și se suprapunea cu aceasta: „Sarcina este oprită din evoluție.” Un nou eșec. Demoralizați, plini de durere, am petrecut Sabatul în întuneric. Draperiile dormitorului au rămas trase, doar câteva raze de lumină palide încercau să se strecoare în cameră, parcă dorind să ne dea din nou speranță.

L-am rugat pe Dumnezeu să ne arate unde am greșit. La fel ca pacienții mei, încălcam oare vreo regulă? Într-o discuție cu un coleg pe acest subiect, acesta mi-a spus: „Adina, stresul este cel mai eficient anticoncepțional. Dacă nu îți reordonezi viața, nu cred că în familia voastră o să vină un copil”.  

Stresul este cumva similar cu lipsa credinței în Dumnezeu, lipsa credinței că El poate totul. „La vremea îndurării, Te voi asculta, și în ziua mântuirii, Te voi ajuta”.

Mathias este deja de mai mult de trei ani în familia noastră. El obișnuiește să spună că Dumnezeu i-a spus să vină la noi. Nu știe micuțul nostru cât adevăr este în spusele lui.

Chiar dacă ai greșit, nu uita, la vremea îndurării, te va asculta, și în ziua mântuirii, te va ajuta.

Ce făgăduință frumoasă! 

 

autor: Adina Coman


Biblia zilnică BibliaZilnica.ro
Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.