ÎN CINE ÎȚI PUI ÎNCREDEREA?


Scutul meu este în Dumnezeu, care mântuiește pe cei cu inima curată.
Psalmii 7:10

Ascultă ediția audio aici.

În decursul istoriei, Dumnezeu Și-a manifestat ocrotirea, scutul Său, în diverse moduri. Uneori acțiuni ferme, evidente, ca în cazul trecerii Mării Roșii sau al lui Daniel în groapa cu lei, dar cel mai frecvent, prin susținerea Sa constantă „într-un susur blând și subțire.”

Mă gândesc la o întâmplare care a avut loc în timpul rezidențiatului meu la Spitalul Colentina. Într-o dimineață, m-am trezit brusc amețită, cu tulburare de echilibru și vărsături. Pentru că simptomatologia s-a agravat, am fost internată în serviciul de neurologie, unde explorările au ridicat suspiciunea unui neurinom de nerv acustic. Consultul efectuat de unul dintre profesorii de neurochirurgie a indicat intervenția chirurgicală de urgență. Până aici nimic nu părea ieșit din comun. Privind retroactiv, am realizat că scutul lui Dumnezeu a intervenit blând și eficient prin intermediul unor oameni deosebiți. Profesorul din clinica unde lucram, om cu o bunătate ca a lui Dumnezeu, mi-a recomandat să nu ne grăbim. Cu o voce blajină, rostea cuvinte de speranță: „Nu tăiem capul așa ușor, pot fi consecințe neprevăzute.” Din păcate, la acea vreme, investigațiile actuale de imagistică (CT, RMN) nu se efectuau în țară. Profesorul a hotărât să mai cerem o părere, iar șeful de secție m-a dus personal la omologul său de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”. Investigațiile au infirmat diagnosticul, iar simptomatologia s-a remis lent, progresiv.

Dumnezeu Și-a manifestat „scutul” prin oamenii care mi-au venit în ajutor, dar și prin pacea sufletească inexplicabilă pe care am trăit-o în cele trei săptămâni de incertitudine până la clarificarea diagnosticului.           

A fost pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere. Un amănunt care poate descuraja – scut pentru cei cu inima curată, în condițiile în care inima este „nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea” (Ieremia 17:9). Întrebarea firească ar fi cine are șanse să beneficieze?

Speranța noastră este legată de faptul că Același care ne asigură scutul ne cunoaște și inima și o poate curăți prin jertfa Sa! Să nu uităm niciodată că avem un scut puternic, care poate interveni în orice moment al vieții noastre!

 

autor: Elena Popa


Biblia zilnică BibliaZilnica.ro
Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.