SCRISOAREA PIERDUTĂ

Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus.
1 Tesaloniceni 5:17,18

De multe ori, neglijăm să-L chemăm pe Isus pentru ajutorul de care avem nevoie și ne bazăm în schimb pe discuțiile cu alții despre situațiile stresante cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi.

În urmă cu câteva săptămâni, am avut o situație în care așteptam o scrisoare importantă, care trebuia să ajungă în două zile. Biroul de curierat mi-a dat asigurări că, dacă se plătește o taxă de expediere, aceasta va ajunge cu siguranță la timp. Așa că asta am făcut.

Două zile mai târziu, am așteptat să vină curierul cu scrisoarea, dar în ziua stabilită nu a sosit nicio scrisoare. Am verificat informațiile de urmărire a traseului, iar acestea arătau că scrisoarea nu părăsise încă locația inițială de expediere. Am sunat la companie pentru a investiga întârzierea, iar reprezentantul a trimis un e-mail la locația de expediere pentru a obține un răspuns.

Am continuat să urmăresc zilnic această scrisoare; patru zile mai târziu, scrisoarea a ajuns în statul meu, într-o locație din apropierea orașului meu. Bucuria pe care am simțit-o a fost de nedescris. În dreptul ei se indica o livrare așteptată pentru ziua următoare. Când am verificat starea ei în ziua a cincea, era tăiată cu o linie roșie, cu o notă că a fost întârziată. „O, Doamne! Ce se întâmplă?” Am sunat la biroul curierului și am aflat vestea dureroasă că scrisoarea fusese pierdută.

Atunci mi-a venit în minte: „Rugați-vă neîncetat” (1 Tesaloniceni 5:17). Așa că asta am făcut. Am început să mă rog și L-am rugat pe Isus să îl ajute pe curier să găsească scrisoarea lipsă.

A doua zi dimineață, am verificat din nou. De data aceasta, era marcată cu verde, iar o notă menționa că era în curs de livrare. Când a sosit, mai târziu în acea zi, am căzut în genunchi și I-am mulțumit lui Isus că mi-a ascultat rugăciunea.

Nimic din ceea ce ne privește pe noi nu este lipsit de importanță pentru Dumnezeu. Nici măcar o scrisoare lipsă. Suntem îndemnați să ne rugăm neîncetat. Să-I ducem Lui cererile și preocupările noastre. Trebuie să ne rugăm neîncetat și să mulțumim asemenea psalmistului: „Lăudați pe Domnul, căci este bun, căci în veac ține îndurarea Lui!” (Psalmii 136:1).

autor: Judie Lewis


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.