ÎN BRAȚELE IUBIRII LUI


Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează și să n-aibă milă de rodul pântecelui ei?
Isaia 49:15

Ascultă ediția audio aici.

Dumnezeu a ales ca termen de comparație pentru iubirea și credincioșia Lui pentru noi cea mai duioasă relație umană, aceea în care o mamă își alăptează copilul. 

După ce se naște, bebelușul nu vede destul de clar nici la distanță și nici foarte aproape. Există totuși o distanță de la care nou-născutul vede foarte bine. Este distanța de la sânul mamei la chipul ei. Pe acest culoar găsește tot ce e mai dulce și mai duios pentru el: lumina inconfundabilă din ochii mamei, zâmbetul ei gingaș, acompaniat de vorbele ei pline de drăgălășie și alint.

Laptele matern are compoziția ideală pentru dezvoltarea organismului lui. Pe lângă alte substanțe nutritive, el conține toți acizii omega 3 în proporția cea mai favorabilă pentru dezvoltarea sa cognitivă. Studiile au arătat că indicele de inteligență al persoanelor care au fost alăptate, precum și indicele de inteligență emoțională al lor sunt mai ridicate în comparație cu cele ale persoanelor care nu au fost alăptate.

Compoziția laptelui matern nu este niciodată aceeași. Ea variază în funcție de momentul zilei, în funcție de vârsta copilului și de etapa de dezvoltare a acestuia.

Laptele matern este proiectat ca un ceas biologic, este un aliment programat epigenetic. De exemplu: în jurul vârstei de un an, se deblochează exprimarea genelor de care depinde deprinderea mersului, care este atât de complex și antrenează funcționarea coordonată a mai multor nervi și mușchi.

Dumnezeu a picurat în ființa mamei un strop din iubirea Sa divină.

Laptele duhovnicesc este hrana pe care Creatorul ne-a pus-o la dispoziție în Cuvântul Său, Sfânta Scriptură. Cu cât mai des apelăm la Cuvânt, studiindu-l, cu atât mai mult se deschide zăgazul binecuvântărilor divine, lăsându-le să curgă în șuvoaie îmbelșugate.

Numai El, care cunoaște valoarea pe care a pus-o în noi, numai Cel care a escaladat Golgota știe pe ce clape ale ființei noastre trebuie să apese pentru a da vieții noastre sens și împlinire. Numai El ne poate duce pe culmile iubirii, ale înțelepciunii și ale sacrificiului de sine.

 

autor: Carmen Roșca Năstăsescu


Biblia zilnică BibliaZilnica.ro
Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.