[sâmbătă, 31 decembrie] Parte din familia lui Dumnezeu

 

De citit:  Galateni 3:26,29; Psalmii 50:10–12; 1 Cronici 29:13,14; Filipeni 4:19; 1 Ioan 5:3; Matei 6:19,21.

 

Text de memorat: 

 

1 Ioan 3:1

„Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El”.

 

Una dintre trăsăturile uimitoare ale relației noastre cu Dumnezeu, în calitate de creștini, este că El are încredere în noi să Îi administrăm bunurile și să Îi gestionăm activitățile de pe pământ. Încă de la începutul istoriei omenirii, Dumnezeu i-a delegat explicit pe Adam și pe Eva să aibă grijă personal de creația Sa fără pată (vezi Geneza 2:7-9,15). De la alegerea numelor animalelor la îngrijirea grădinii și la umplerea pământului cu copii, Dumnezeu a făcut cunoscut faptul că trebuie să lucrăm aici, în numele Lui.

 

El ne binecuvântează și cu resurse, dar noi suntem cei desemnați să le gestioneze, prin acțiuni precum: să încasăm sume de bani, să facem transferuri online, să concepem bugete și să aducem zecimile și darurile la biserică în diminețile de Sabat. Dumnezeu ne încurajează să folosim resursele pe care El ni le-a oferit, astfel: pentru propriile noastre nevoi, pentru nevoile altora și pentru înaintarea lucrării Lui. Oricât de incredibil ar părea, noi suntem cei cărora Dumnezeu le-a încredințat misiunea de a crește copiii Săi, de a construi clădirile Sale și de a educa generațiile următoare.

 

În săptămâna care urmează vom explora privilegiile și responsabilitățile care însoțesc apartenența noastră la familia lui Dumnezeu.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: 1 Cronici 8 – 14 
1. Unde era scris tot Israelul?
2. Cu a cui sabie a fost ucis regele Saul?
3. Cine era „om de preț și vestit”?
4. Ce le spunea David celor care ar fi venit la el ca să îl înșele în folosul dușmanilor?

 

Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 13 (MOISE și ANA)
5. Pentru Moise ce era mai scump decât onoarea personală?

 

Post-ul [sâmbătă, 31 decembrie] Parte din familia lui Dumnezeu apare prima dată în Studiu Biblic.