Fii „părinte de suflet”!


„El creștea pe Hadasa, adică Estera. […] După moartea tatălui și a mamei sale, Mardoheu o luase de suflet.” (Estera 2:7)

Ascultă ediția audio aici.

Cartea Esterei evidențiază rolul uriaș pe care îl joacă Mardoheu în planul divin de salvare a poporului evreu. Da, Estera are acces direct la împărat, își riscă viața intervenind în favoarea poporului său, tot ce face ea e impresionant. Dar…, fără Mardoheu, nimic nu s-ar fi întâmplat!

Mardoheu este cel care o înfiază pe Estera, rămasă orfană. Nu doar că îi oferă adăpost și hrană, ci îi oferă și educație și o identitate. Atunci când este dusă la palat, Mardoheu se interesează zilnic de protejata lui, dincolo de faptul că, în prealabil, o înarmase cu sfaturi eficiente și utile. Când vine criza, Mardoheu este cel care o mobilizează pe Estera să acționeze și o susține în post și rugăciune alături de conaționalii săi.

Ce s-ar fi întâmplat dacă Mardoheu nu ar fi „luat-o de suflet” pe Hadasa și nu ar fi ajutat-o să devină o persoană credincioasă lui Dumnezeu, disponibilă, până la sacrificiu, să slujească și înțeleaptă și pricepută în demersurile ei?!

Mă gândesc că și astăzi Dumnezeu caută, în sânul poporului Său, noi „Mardohei” – da, pe tine și pe mine! Există în jurul nostru copii care au nevoie să îi sprijinim. Poate e nevoie chiar să îi adoptăm cu acte în regulă! Poate e nevoie să îi „adoptăm” ajutându-i să învețe să dirijeze, să cânte, să recite, să predice, să adune colecta, să se implice în slujirea bisericii și a societății…

A investi în ei astăzi poate părea un gest nespectaculos, dar mâine am putea constata că a fost gestul care a dus la binecuvântare, la împlinire, la salvare.

Privește la copiii și tinerii bisericii cu ochi de Mardoheu: iubește, ajută, slujește, dezvoltă – fii pentru ei un „părinte de suflet”!

Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși!

Provocare:

Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

Otilia Ardelean
Conferința Banat

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.