Vești misionare (broșura, 27 ianuarie)

Îngerul care ridică blocuri de beton

de Andrew McChesney, Adventist Mission

 

Într-o noapte, Vladimir Moskolenko, un bărbat din oraşul ucrainean Buzke, a înghiontit-o pe soţia lui, Galina, ca să o trezească. Tocmai avusese un vis neobişnuit.

– Se făcea că stăteam în picioare şi că duceam în mâini nişte blocuri de beton, i-a povestit el. Erau extraordinar de grele.

Apoi a apărut deodată în faţa mea un înger uriaş, frumos, strălucitor. Mi-a zâmbit. Şi-a pus mâinile pe mâinile mele şi, preluând greutatea, le-a ridicat.

Galina Moskolenko s-a ridicat în capul oaselor. Se rugase pentru 5 000 de dolari ca să plătească blocurile de beton folosite la transformarea în biserică adventistă de ziua a şaptea a unei clădiri abandonate din localitatea lor, o așezare cu 1 400 de locuitori.

– Să ştii că ne vine ajutor financiar de undeva, i-a spus ea lui Vladimir. Nu ştiu de unde, dar este pe drum!

După două zile, i-a sunat un membru al bisericii şi le-a dat o veste:

– Au venit în vizită la mine trei prieteni din Polonia.

– Uite de unde vin banii! l-a anunţat Galina pe soţul ei. În Sabat, vizitatorii din Polonia au ascultat predica ţinută de ea. După apusul soarelui, Galina le-a vorbit despre datorie.

Peste câteva zile, a sosit un transfer bancar de 5 000 de dolari. „Frumoasa biserică din Buzke, care a fost inaugurată în 2016, după unsprezece ani de construcţie, a fost ridicată cu rugăciune şi minuni”, precizează Galina. „Un cuplu de adventişti din Australia a oferit 2 000 de dolari pentru acoperiş. Diviziunea Euro-Asia şi conferinţa locală au pus la dispoziţie fonduri pentru misiune. Au mai contribuit şi membri ai bisericii din SUA şi din Cehia. Dumnezeu şi îngerii Lui au intervenit în mod repetat”, ne mărturiseşte Galina, acum în vârstă de cincizeci şi patru de ani.

Ea aminteşte despre o luptă cu birocraţia, când autorităţile locale au respins cererea de a sparge un perete pentru a adăuga încă o fereastră. „M-a rugat mult pentru asta şi am spus: Doamne, Te rog, ajută-ne să spargem peretele!”

Apoi s-a întâmplat un lucru interesant. „Când am început să reparăm fereastra existentă, peretele s-a fisurat. Tot peretele stătea să cadă. Muncitorii noştri au adus repede, cu un tractor, un pilon ca să-l susţină. Dar, în timp ce se luptau să-l ţină în picioare, a căzut de parcă un înger i-ar fi poruncit: Cazi!”, ne explică Galina, dând un bobârnac în aer.

„Aşa se întâmplă”, a adăugat ea, „când faci tot ce ţine de tine şi ai încredere în Dumnezeu: El face imposibilul.”

Galina Moskolenko, conducător de biserică în Buzke, Ucraina.


Părerea mea