Fără desene animate sâmbăta

de Andrew McChesney, Adventist Mission

 

De obicei, adulţii vorbesc după botez despre problemele de adaptare la Sabatul biblic. Dar ce probleme ar putea să-i pună botezul unui băiat de unsprezece ani?

În viaţa lui Ronnel Nurse, un băiat din Trinidad şi Tobago, stat insular din Marea Caraibilor, botezul a pus punct vizionării desenelor animate de sâmbătă dimineaţa. Şi a trebuit să-i spună bunicii lui că sâmbăta nu mai putea să-i facă cumpărăturile sau s-o ajute la treburile de pe lângă casă.

Ronnel are acum douăzeci şi cinci de ani şi este consultant IT la Ministerul Apărării Naţionale din ţara sa. Cum spuneam la început, el a solicitat să fie botezat în timpul unei săptămâni de rugăciune organizate de Şcoala Primară Adventistă de Ziua a Şaptea Maracas, care funcţionează în campusul Universităţii din Caraibele de Sud. Mama lui, divorţată şi adventistă doar cu numele, îl înscrisese la această şcoală. Dar cunoştinţele despre Dumnezeu le-a primit de la bunica lui, o creştină devotată care îl lua cu ea la biserică în fiecare duminică.

„În acea săptămână de rugăciune, am descoperit în mine o sete sau un gol pe care nu-l conştientizasem până atunci”, ne explică Ronnel. „În momentul în care vorbitorul a făcut apelul pentru botez, am simţit imboldul interior de a ieşi în faţă. Şi am ieşit în faţă.”

La scurt timp după botez, bunica lui s-a îmbolnăvit. A petrecut cele mai multe nopţi în spital. Ronnel a vizitat-o, a încurajat-o şi i-a spus că se ruga pentru vindecarea ei. În Sabat, îi citea din Biblie minunile pe care le-a făcut Dumnezeu pentru copiii Lui. Era convins că Isus avea să aibă grijă de ea.

„De aceea, în ziua în care m-am întors de la şcoală şi mătuşa mea ne-a sunat şi ne-a dat vestea că bunica murise, am suferit un şoc foarte puternic”, spune el. La data aceea, Ronnel avea doisprezece ani şi a simţit că Dumnezeu l-a dezamăgit. Dar, pe măsură ce a reflectat la viaţa evlavioasă a bunicii lui, şi-a dat seama că Evanghelia nu culminează cu moartea lui Isus, ci cu învierea Sa şi că toţi cei care dorm în Isus vor învia şi ei într-o zi. Şi-a însuşit textul din Romani 8:18, unde scrie: „Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi.” Ronnel, absolvent al Facultăţii de Informatică de la Universitatea din Caraibele de Sud, mărturiseşte că încă îi mai este dor de bunica lui.

„Dar credinţa mea este puternică după ce am urmat cursurile facultăţii şi după ce m-am alăturat acestei biserici”, spune el.

 

O parte din Colecta din Sabatul Treisprezece din acest trimestru este destinată construirii unei biserici noi pentru Universitatea Caraibele de Sud, care nu a avut niciodată o biserică proprie şi ai cărei studenţi se închină într-o sală de curs.


Părerea mea