[miercuri, 2 septembrie] Grupele mici în Noul Testament

Biserica Noului Testament a avut o creștere explozivă. În câțiva ani, de la o mică grupă de credincioși a ajuns la zeci de mii de închinători. Au fost mulți factori care au contribuit la fenomenul de creștere rapidă. Slujirea lui Isus a semănat sămânța Evangheliei și a pregătit mulțimile să primească propovăduirea ucenicilor. După înălțarea lui Isus, Duhul Sfânt a coborât cu putere în Ziua Cincizecimii peste ucenicii credincioși care se rugau. Unul dintre factorii care au favorizat creșterea rapidă a bisericii Noului Testament a fost necesitatea de a se întruni în grupe mici în familii, în casele credincioșilor.

 

6. De ce crezi că menționează Luca numele unora dintre colaboratorii lui Pavel?

 

Faptele 18:1-5

 

Faptele 20:1-4

 

Luca îi menționează pe câțiva dintre cei cu care a lucrat Pavel. Fiecare era important pentru el, îi cunoștea pe nume. Ei s-au sprijinit reciproc în lucrarea de evanghelizare.

 

Cu siguranță, fiecare dintre acești oameni avea daruri diferite de ale celorlalți. Ei proveneau din medii și culturi diferite. Modul lor de a vedea lucrurile nu era întotdeauna același, dar fiecare avea o contribuție valoroasă la cauza lui Hristos. Diversitatea darurilor, a mediilor de proveniență și a experiențelor lor a contribuit la creșterea bisericii. Fiecare dintre ei și-a adus contribuția la lucrarea lui Hristos din bogăția experienței sale de viață și a experienței personale cu Isus.

 

7. Ce invitație i-a adresat Lidia lui Pavel imediat după convertirea ei? Unde s-au dus atât Pavel, cât și Petru după ce au fost eliberați din temniță?

 

Faptele 16:11-15,40

 

Faptele 12:11,12

 

Credincioșii Noului Testament se întâlneau cu regularitate în casele unora dintre ei. Căminele creștine au devenit centre de influență și inima lucrării.

 

Discută cu membrii grupei la Școala de Sabat cum ați putea să vă implicați, ca grupă, în misiune! Analizați posibilitatea de a vă întâlni și în timpul săptămânii pentru a studia, pentru a vă ruga și pentru a face ceva concret!

Post-ul [miercuri, 2 septembrie] Grupele mici în Noul Testament apare prima dată în Studiu Biblic.