[luni, 15 februarie] Sfârșitul neprevăzut al lui Haman

 

 

La ordinul regelui, Haman a trebuit să-l cinstească pe cel mai mare dușman al său, Mardoheu, în piața orașului. Apoi s-a grăbit spre casă, rușinat.

 

Când le-a povestit familiei și prietenilor cele întâmplate în dimineața aceea, au știut imediat că planul lor nu se va împlini. Haman putea sfârși cu ușurință cu aceeași pedeapsă pe care o plănuise pentru Mardoheu.

 

În timp ce vorbeau încă despre acest lucru, niște bărbați au venit să-l escorteze pe Haman la banchetul reginei Estera. Nu avea de ales. Trebuia să meargă și să pretindă că este vesel, deși era foarte supărat.

 

La acest al doilea banchet, regele a întrebat-o din nou pe Estera care îi este dorința. Promisese să-i spună cu această ocazie, iar el și Haman erau dornici să audă cererea ei.

 

Probabil că Estera s-a rugat în inima ei, înainte de a începe să vorbească. În timp ce citești cele spuse de ea, imaginează-ți consternarea de pe chipul regelui! Estera 7:3,4

 

„Cine ar îndrăzni să se gândească să facă așa ceva?” a întrebat el.

 

Haman era îngrozit. Pentru prima dată, și-a dat seama că regina Estera – pe care regele o iubea – era evreică. Citește ce a spus Estera, în timp ce a arătat direct spre Haman! Versetul 6

 

Regele Ahașveroș a fost atât de furios, încât a părăsit masa și s-a dus în grădina palatului. Ce a făcut Haman și ce s-a întâmplat când s-a întors regele în cameră? Versetele 7, 8

 

Unii dintre slujitori știau despre planurile lui Haman, iar unul dintre ei i le-a spus regelui. Ahașveroș a hotărât imediat ce să facă cu Haman și, înainte ca ziua să se încheie, Haman a fost spânzurat chiar pe spânzurătoarea pe care o pregătise pentru Mardoheu.

 

Aplicație: Mai devreme sau mai târziu, răul pe care cineva intenționează să îl facă altcuiva se poate întoarce împotriva lui. Citește Psalmii 7:14-16.