[marți, 9 februarie] Estera ajunge împărăteasă

 

 

Înainte ca Estera să fie dusă la palat, Mardoheu a sfătuit-o să nu spună nimănui că este evreică, iar ea l-a ascultat.

 

Cât de diferită era viața la palat, în comparație cu viața ei din casa lui Mardoheu! Acum era cu toate celelalte tinere frumoase sub îngrijirea unui bărbat, pe nume Hegai, care urma să le asigure un an de pregătire și instruire pentru întâlnirea cu regele.

 

Probabil că Estera avea ceva foarte special, deoarece Hegai i-a acordat mai multă atenție decât celorlalte tinere. Poate pentru că a observat că, pe lângă frumusețe, Estera avea trăsături de caracter pe care știa că regele le-ar admira.

 

În fiecare zi, Mardoheu venea în curtea din fața camerelor pentru femei ca să afle cum se descurcă scumpa lui Estera și ce se mai întâmplă cu ea. Ea știa că el se roagă pentru ea – inclusiv când i-a venit rândul să-l viziteze pe rege.

 

După prima lor întâlnire cu regele, tinerele trebuiau să locuiască într-un alt loc din palat. Fiecăreia i se permitea să ia cu ea orice și-ar fi dorit să păstreze. Ce lucruri a cerut Estera, când i-a venit rândul să-l viziteze pe rege? Estera 2:15

 

Estera învățase să fie mulțumitoare și să asculte de sfatul oamenilor care erau mai experimentați decât ea. Ea nu a cerut lucruri suplimentare și nu a insistat să obțină ceea ce-și dorea. Ce s-a întâmplat când a mers în fața regelui? Versetele 16, 17

 

Acum, la mai bine de trei ani după ce Vasti fusese îndepărtată din funcția de împărăteasă, regele Ahașveroș a încoronat-o pe Estera drept împărăteasă. Mai apoi, a avut loc o mare sărbătoare.

 

Aplicație: De ce nu a spus Estera că este evreică? Versetul 20. Ce poți învăța din exemplul ei?