[luni, 11 ianuarie] Rugăciune de trei ori pe zi

 

 

Câțiva dintre dregătorii importanți ai regelui Darius au venit la el ca să-i prezinte un plan special. „Să trăiești veșnic, împărate Darius!” au spus ei, înclinându-se în fața lui. Mai apoi, și-au prezentat cererea.

 

„Te rugăm să dai un decret ca, timp de treizeci de zile, nimeni din împărăția ta să nu se roage niciunui zeu sau om, în afară de tine! Oricine se va opune, va fi aruncat într-o groapă cu lei.”

 

Apoi l-au rugat să semneze decretul, pe care îl scriseseră deja. Au vrut ca el să-l semneze imediat, ca să nu se răzgândească mai târziu. A semnat regele? Daniel 6:8,9

 

Oamenii răi au obținut ce își doreau. Nu trebuia decât ca regele să vadă că Daniel își continua obiceiurile legate de rugăciune.

 

Care erau obiceiurile lui de rugăciune? Fără îndoială, se ruga în mintea lui, în timp ce mergea la serviciu. Dar, de asemenea, îngenunchea de trei ori pe zi și se ruga cu fața spre Ierusalim și cu fereastra deschisă. Versetul 10

 

Daniel a auzit despre decret, dar și-a continuat calm îndatoririle. La orele obișnuite, se ruga așa cum făcuse întotdeauna. El nu ar fi închis fereastra pentru a-i face pe oameni să creadă că nu se roagă. L-au văzut dregătorii invidioși rugându-se pe genunchi în ziua aceea? Versetul 11

 

Toate căpeteniile știau că regele îl admira pe Daniel. Probabil că nu au putut să-și ascundă satisfacția diabolică atunci când i-au raportat regelui că Daniel a încălcat decretul.

 

Cu viclenie, ei l-au determinat pe rege să recunoască faptul că legea mezilor și a perșilor nu putea fi schimbată. Apoi au vorbit despre Daniel ca despre un „prizonier din Iuda”.

 

Brusc, regele și-a dat seama că oficialii săi l-au prins în capcană și s-a înfuriat pe el însuși. Din nefericire, nu avea posibilitatea de a schimba decretul, iar dregătorii invidioși continuau să-i amintească lucrul acesta.

 

Aplicație: Credeți că trebuie să ne supunem legilor care ne cer să nu-L ascultăm pe Dumnezeu? Faptele 5:29