[vineri, 11 decembrie]

 

 

Care este esența gheții? Apa, nu-i așa? Și care este esența făinii? Grâul. La fel ca apa sau grâul, ai o esență specială, unică, și aceasta este cultura ta.

 

Crești într-un anumit sistem de valori, de obiceiuri legate de îmbrăcăminte, de coduri morale și modele de recreere. Deși nu te definesc exact, aceste lucruri te ajută să exprimi cine ești. Nu contează unde vei ajunge sau ce schimbări vor interveni în viața ta, te simți „ca acasă” atunci când te exprimi prin intermediul culturii tale.

 

Dumnezeu apreciază diferitele moduri de exprimare generate de cultură. El ne încurajează să fim noi înșine. Dar, uimitor, în ciuda tuturor acestor diferențe, El ne adună la un loc și ne face să fim una.

 

Citește Galateni 3:26-28. Enumeră trei lucruri concrete pe care ar trebui să le faci pentru a te apropia cât mai mult de conținutul acestui verset:

 

„De la varietatea infinită de plante și flori, putem învăța o lecție importantă: Nu toate florile au aceeași formă sau același colorit. Unele au proprietăți vindecătoare. Altele sunt întotdeauna înmiresmate. Există unii așa-ziși creștini care cred că datoria lor este să-i transforme pe toți ceilalți după tiparul lor. Aceasta este intenția omului, nu a lui Dumnezeu. În biserica lui Dumnezeu este loc pentru o varietate de caractere, asemenea unei grădini pline de tot felul de flori. În grădina Sa spirituală există multe soiuri de flori.” („Evangelism”, p. 99)

 

Citește parabola ospățului din Luca 14:15-24. Rescrie pe o foaie de hârtie o variantă modernă – adaptată culturii tale – a acestei parabole.