[marți, 15 septembrie]

 

 

Mediul, guvernul, omenirea: iată câteva subiecte mari și dificile de care se ocupă adulții, nu-i așa? Nimeni nu s-ar aștepta ca un copil să fie interesat de ele, corect? Dar Dumnezeu Se așteaptă. El Se așteaptă ca toți oamenii să fie preocupați de aceste lucruri, pentru că, făcând așa, ei vor fi preocupați unii de alții. Isus a zis: „Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții” (Ioan 13:34). Dacă ne interesează să alegem persoane bune și cinstite care să ne conducă țara, îi ajutăm pe oameni să fie tratați corect și decent. Dacă facem tot ce putem ca să protejăm mediul, contribuim la protejarea animalelor și a oamenilor. Dacă îi ajutăm pe cei care suferă de foame sau de pe urma calamităților, înseamnă că ne iubim semenii, așa cum ne-a cerut Isus.

 

Dar niciunul dintre aceste lucruri nu se va întâmpla dacă nu vom face altceva decât să ne jucăm pe computer sau să ne uităm la televizor. Ele au loc atunci când ne pasă suficient de mult încât să ne implicăm. În acest fel putem să facem ceva în mod concret. Desigur că nu vei putea  face foarte mult la început. Poate că tot efortul tău ți se va părea zadarnic. Dar așa învățăm și creștem. Dumnezeu știe că aceste lucruri au  nevoie de timp. Din acest motiv, este important să nu abandonăm ecologia. Trebuie să fim preocupați de ea, gândindu-ne la viitorul nostru.  Un viitor care să-L onoreze pe Dumnezeu și principiile Sale. Un viitor în care toți oamenii să afle despre dragostea Sa. Un viitor care să ne ducă în cer.

 

Gândește-te la un proiect pe care l-ai putea iniția sau la un proiect existent deja, în care te-ai putea implica. Ar putea fi ceva legat de protejarea mediului înconjurător sau ar putea fi vorba despre un proiect de ajutorare a semenilor. Implică-te și gândește-te că, prin participarea ta, aparent neînsemnată, ai făcut lumea un pic mai bună.