[joi, 10 septembrie]

 

 

Fie că ești un iubitor al echipamentului electronic, o persoană care vrea să obțină ultimul hardware sau software apărut pe piață, fie că ești încă pe cale să descoperi cum poți înregistra o casetă video, nu poți nega faptul că tehnologia îți influențează viața. Ea schimbă lumea în care trăim. Tu trebuie să alegi între a o folosi cu înțelepciune și a o folosi cu nechibzuință.

 

Televizorul, DVD-playerul, CD-playerul, telefonul mobil, computerul – toate sunt doar unelte. Ele nu sunt „bune” sau „rele” în ele însele, la fel ca și ciocanul sau șurubelnița. Poți folosi ciocanul la construirea unei case pentru o persoană fără adăpost. Sau poți să îl folosești ca să
omori un om. Sunt exemple extreme? Da. Dar mesajul este clar. Tehnologia este o unealtă. Noi suntem dotați cu creier. Suntem cei care am fost creați după chipul lui Dumnezeu, cei cărora le-a lăsat Cuvântul Său ca ghid. Decizia ne aparține.

 

În privința tehnologiei, la fel ca și în cazul altor lucruri, poate apărea dependența sau adicția. Multe persoane sunt dependente de tehnologie, indiferent dacă își dau seama sau nu de lucrul acesta. Unii sunt conștienți de dependența lor, dar consideră că nu reprezintă o problemă, pentru că tehnologia nu este tutun sau alcool. Alții nici măcar nu își dau seama că au devenit dependenți de folosirea computerului, de navigarea pe internet, de rețelele de socializare online. Este dependența aceasta rea? Gândește-te serios la timpul pe care îl petreci în fața unui monitor de un fel sau altul. De la ce limită crezi că începe dependența? Ești dependent?

 

Nu lăsa tehnologia să-ți conducă viața. Preia controlul asupra ei. Hotărăște ce anume vei utiliza și în ce fel. Apoi cere-I Duhului Sfânt să te ajute să faci totul spre slava lui Dumnezeu.