[vineri, 31 iulie]

 

 

Dacă ți-ai pierdut banii sau simți că nu ai fost un bun administrator al lor, s-ar putea să crezi că ai încurcat-o atât de rău încât nimeni nu ar putea sau nu ar mai vrea să te primească înapoi.

 

Ei bine, s-ar putea să nu crezi, dar nu ești singura persoană care a trecut sau trece prin așa ceva. Crezi sau nu, aproape fiecare a experimentat aceste sentimente într-un moment sau altul al vieții sale. Este drept, pentru unii a fost mai grav decât pentru alții.

 

Citește Romani 3:23. Există cel puțin două moduri în care poți interpreta acest verset. Scrie care crezi că ar fi varianta descurajatoare și care cea dătătoare de speranță.

 

Când Biblia spune „toți”, aceasta înseamnă toți – de la Adam până la tine. Imaginează-ți cum s-a simțit Adam după ce a păcătuit – când a ales să nu-L asculte pe Dumnezeu. Chiar dacă nu a păcătuit, și Hristos S-a simțit singur. Atunci când Se afla pe cruce și păcatul Îl despărțea de Tatăl Său, El S-a simțit la fel de singur cum te simți și tu uneori.

 

Întregul scop al vieții, morții și învierii lui Isus a fost să te ierte de păcate, pentru ca astfel tu să te poți întoarce acasă.

 

Ești un fiu risipitor? Ți-ai irosit comorile și acum te simți pierdut? Dumnezeu este Proprietarul și Dătătorul bogățiilor și, asemenea tatălui fiului risipitor, El este dispus să te primească și te așteaptă să te întorci la El.

 

În cursul lunii următoare, ține o evidență strictă, detaliată a modului cum cheltuiești banii. Poartă cu tine o hârtiuță și notează prețul obiectului și locul unde ai făcut plata. Notează cu „M” banii pe care i-ai cheltuit pentru tine, cu „A” banii pe care i-ai cheltuit pentru alții și cu „D” cei pe care i-ai cheltuit pentru Dumnezeu. La sfârșitul lunii, revizuiește lista și trece în dreptul cheltuielilor necesare litera „n”, iar în dreptul celor care reprezentau dorințele tale un „d”. Care listă este mai cuprinzătoare? Cere-I lui Dumnezeu în rugăciune să devii un manager mai eficient al comorii Sale