[marți, 28 iulie]

 

 

Te-ai întrebat vreodată cum e posibil ca oamenii care câștigă o mulțime de bani să-i piardă atât de ușor? Sau cum mulți atleți sau gazdele unor emisiuni de divertisment semnează contracte de milioane de dolari, pentru ca, în numai câțiva ani, să ajungă la faliment? Unul dintre motive este că ei înțeleg greșit concepția despre bani (nu știu de unde vin și nici cum să-i folosească).

 

Ideea administrării banilor și a bunurilor ar trebui să aibă însă pentru poporul lui Dumnezeu o importanță practică, pentru că banii pot fi o binecuvântare sau un blestem; pot avea o valoare deosebită dacă sunt bine folosiți. Ei pot fi întrebuințați pentru mântuirea semenilor și pentru binecuvântarea celor mai săraci decât noi. Dar, printr-o folosire nechibzuită sau neînțeleaptă, banii devin o capcană pentru cel ce îi folosește.

 

Dacă noi căutăm cu seriozitate să știm și să avem priceperea de a folosi în mod corespunzător bunurile încredințate nouă de Dumnezeu, vom primi înțelepciune de sus.

 

Indiferent cât de multe sau de puține sunt resursele noastre materiale, nu trebuie să uităm că tot ceea ce avem ne-a fost încredințat de Dumnezeu și tot El este cel care ne oferă ajutor pentru o administrare corectă a acestor resurse.