[vineri, 24 iulie]

 

 

Iată mai jos cele patru calități esențiale ale bisericii din Faptele Apostolilor. Ce ar însemna în mod concret aceste calități dacă ar fi să le aplici?Cum ar arăta biserica ta dacă fiecare membru ar trăi adevărul? Gândește-te la câteva modalități practice pe care ai putea să le aplici împreună cu biserica ta săptămâna aceasta. Apoi prezintă-le unui membru adult din biserica ta. Oferă-te să ajuți la aplicarea acestor calități.

 

1. Acțiune: Este biserica ta activă? Trăiește ea în conformitate cu convingerile pe care le are? Aceasta nu înseamnă numai să vorbească despre ceea ce este bine, drept și adevărat.

 

2. Unire: Este biserica ta unită ca o familie? Este ea caracterizată de o atmosferă de părtășie și prietenie între membri? Se sprijină și se încurajează membrii unii pe alții pentru ca să facă lucruri mari pentru Dumnezeu?

 

3. Transformare: Cresc oamenii din punct de vedere spiritual – renunță ei la obiceiurile rele, devin mai miloși, mai asemănători cu Hristos? Transformarea are de-a face cu modul în care ne schimbă harul. Sunt oamenii diferiți datorită faptului că fac parte din biserica ta?

 

4. Slujire: Este biserica ta caracterizată de dorința de a-i ajuta pe alții? Este important pentru ea să ușureze poverile omenirii și să proclame Evanghelia lui Hristos în toată lumea? Le dă ea celor însetați un pahar cu apă rece?