[sâmbătă, 20 iunie]

 

 

Cele mai bune melodii

 

Rob Wilson a crescut printre consumatori de droguri şi oameni cu o reputație proastă. La vârsta de 7 ani a fost abuzat sexual, la 13 ani consuma alcool, la 20 de ani vindea droguri şi cânta în trupele locale de hip-hop. După un accident în care a fost implicat din cauza consumului de alcool, când cei patru pasageri din maşina lui au fost la un pas de moarte, Rob s-a mutat în oraşul natal, Winnipeg, din Manitoba, dar nu şi-a schimbat stilul de viață.

 

Apoi, într-o zi, un prieten l-a dus la un centru misionar. „Am început să merg acolo regulat şi am descoperit că îmi plăcea. În loc să fac ceva rău, făceam ceva bun”, ne spune el. Într-o zi, după ce a ajutat un orb să traverseze strada, Rob a simțit că Dumnezeu îi vorbea. „El mi-a zis: «Aşa erai tu odată, un orb»”, ne spune Rob. „Şi mai mi-a spus: «Trebuie să renunți la stilul tău de viață, altfel ai să mori pe stradă.» Am auzit aceste cuvinte foarte clar şi le-am ascultat. În câteva săptămâni, am fost eliberat de viața pe care o duceam şi de atunci nu m-am mai uitat înapoi.”

 

Rob a renunțat la droguri, la alcool şi la relele pe care le făcea, dar nu şi la muzică. Doar că a început să cânte un alt gen de muzică, melodii care să aducă pace, care să înfrumusețeze viața şi care să purifice întreaga ființă.

 

Fiecare tânăr creştin ar trebui să-şi exerseze capacitatea de discernământ în muzică. Ar trebui să ştie că o muzică aducătoare de pace nu are un efect hipnotic, nici amețitor, nu duce la extazuri distrugătoare şi la transă, căci lucrul acesta este în contradicție cu faptul că Dumnezeu ne-a făcut stăpâni pe mintea noastră, ci muzica demnă de un creştin autentic produce emoții profunde, linişte şi bucurie, dar şi învață, convinge şi corectează. De asemenea, ea trebuie să reducă tensiunile şi să-i îndemne pe ascultători la meditație. Ea este la originea bucuriei de a trăi şi a unui dinamism care Îl onorează pe Dumnezeu.

 

„Cântările la care şi îngerii participă sunt acele cântări simple şi muzicale, în care fiecare cuvânt este clar pronunțat, cântări pornite din inimă şi spirituale.” (Ellen White, Manuscript 91/1903)